پرتغال شهرون فهرست

ویکی‌پدیا جه، آزاد دانشنومه
کپّل بیّن به: بگردستن، بخوندستن

پرتغال شهرون نوم اینانه:

رسمی نشون شهر نوم گت ِشهر (شهرستون) جمعیت[۱] این سال جه شهر بیّه
ABT.png
ابرانتس
ابرانتس
۱۸٬۶۰۰
۱۴ ژوئن ۱۹۱۶
Agualva-Cacem.png
آگوئالوا-کاسم
سینترا
۱۲۱٬۰۰۰
۱۲ ژوئیه ۲۰۰۱
AGD1.png
آگوئدا
آگوئدا
۱۱٬۳۵۷
۱۴ اوت ۱۹۸۵
ABF1.png
آلبوفیرا
آلبوفیرا
۱۶٬۲۳۷
۲۰ اوت ۱۹۸۶
ASL1.png
آلکاسر دوسال
آلکاسر دوسال
۹٬۱۱۸
۱۲ ژوئیه ۱۹۹۷
ACB1.png
آلکوباسا
آلکوباسا مونیسیپالیتی
۱۵٬۸۰۰
۳۰ اوت ۱۹۹۵
ALM1.png
آلمادا
آلمادا
۱۰۱٬۵۰۰
۱۶ ژوئن ۱۹۷۳
ALR-almeirim.png
آلمیریم
آلمیریم
۱۱٬۶۰۷
۱۶ اوت ۱۹۹۱
VFX-alverca1.png
آلورکا دو ریباتژو
ویلا فرانکا د شیرا
۲۹٬۰۸۶
۹ اوت ۱۹۹۰
Cidade da Amadora.png
آمادورا
آمادورا
۱۵۱٬۵۰۰
۱۷ سپتامبر ۱۹۷۹
AMT1.png
آمارانته، پرتغال
آمارانته
۱۱٬۰۰۰
۱۴ اوت ۱۹۸۵
SXL-amora.png
آمورا، پرتغال
سئیشال
۵۳٬۶۳۸
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
AND.png
آنادیا
آنادیا مونیسیپالیتی، پرتغال
۳٬۵۳۳
۹ دسامبر ۲۰۰۴
Angra do Heroísmo, Azores, Portugal (brasões).png
آنگرا دو هروئیسمو
آنگرا دو هروئیسمو
۲۱٬۲۰۰
۲۱ اوت ۱۵۳۴
AVR.png
آویرو
آویرو مونیسیپالیتی
۶۷٬۰۰۳
۱۱ آوریل ۱۷۵۹
BCL.png
بارسلوس
بارسلوس
۲۰٬۰۰۰
۶ سپتامبر ۱۹۲۸
BRR1.png
باریرو (شهر)
باریرو
۵۰٬۲۳۲
۲۸ ژوئن ۱۹۸۴
BJA.png
بژا (پرتغال)
بژا مونیسیپالیتی
۲۳٬۴۷۵
۱۰ آوریل ۱۵۲۱
BRG.png
براگا
براگا
۱۷۰٬۲۵۰
From time immemorial
BGC.png
براگانسا
براگانسا
۱۹٬۹۹۸
۲۳ فوریه ۱۴۶۴
CLD.png
کالداس داراینیا
کالداس داراینیا
۳۰٬۰۰۶
۲۶ اوت ۱۹۲۷
CMT1.png
کامارا دلوبوس
کامارا دلوبوس
۱۶٬۸۴۲
۲ اوت ۱۹۹۶
Blank pt CoA city.png
کانیسو (سانتا کروز)
سانتا کروز (مادریا)
۱۱٬۵۸۶
۹ ژوئن ۲۰۰۵
CNT1.png
کانتانیئده
کانتانیئده
۷٬۰۶۶
۱۶ اوت ۱۹۹۱
CTX1.png
کارتاشو
کارتاشو
۱۰٬۱۱۵
۳۰ اوت ۱۹۹۵
CTB.png
کاستلو برانکو
کاستلو برانکو
۳۴٬۵۲۵
۲۰ مارس ۱۷۷۱
CHV.png
شاوس
شاوس
۱۹٬۳۰۷
۱۸ مارس ۱۹۲۹
CBR.png
کویمبرا
کویمبرا
۱۳۸٬۵۴۰
From time immemorial
Blank pt CoA city.png
کوستا دا کاپاریسا
آلمادا
۱۴٬۱۰۰
۹ دسامبر ۲۰۰۴
CVL.png
کوویلیا
کوویلیا
۳۶٬۱۴۷
۲۰ اکتبر ۱۸۷۰
ELV.png
الواس
الواس
۲۸٬۱۰۶
۳ آوریل ۱۵۱۳
ENT1.png
انترونکامنتو
انترونکامنتو
۲۰٬۰۶۵
۱۶ اوت ۱۹۹۱
Blank pt CoA city.png
ارمسینده
والونگو
۴۰٬۱۳۹
۱۰ اوت ۱۹۹۰
Blank pt CoA city.png
اسموریز
اوور
۱۱٬۲۰۰
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
ESP1.png
اسپینیو
اسپینیو
۱۰٬۵۰۰
۱۶ ژوئن ۱۹۷۳
EPS1.png
اسپوسنده
اسپوسنده
۹٬۱۴۸
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
ETR.png
استارژا
استارژا
۷٬۰۰۰
۹ دسامبر ۲۰۰۴
ETZ.png
استرموز
استرموز
۹٬۰۱۱
۳۱ اوت ۱۹۲۶
EVR.png
اوورا
اوورا
۴۶٬۴۱۷
From time immemorial
FAF1.png
فافه
فافه
۱۵٬۳۲۳
۲۳ اوت ۱۹۸۶
FAR.png
فارو (پرتغال)
فارو (پرتغال)
۴۳٬۷۵۷
۷ سپتامبر ۱۵۴۰
VNO-fatima.png
فاطیما
اورم
۱۰٬۳۰۲
۱۲ ژوئیه ۱۹۹۷
FLG1.png
فلگوئیراس
فلگوئیراس مونیسیپالیتی
۱۵٬۱۰۰
۱۰ اوت ۱۹۹۰
FIG.png
فیگوئرا دافوش
فیگوئرا دافوش
۳۶٬۵۰۰
۲۰ سپتامبر ۱۸۸۲
Blank pt CoA city.png
فیایس
سانتا ماریا دا فیرا مونیسیپالیتی
۱۳٬۱۰۰
۱۲ ژوئیه ۲۰۰۱
Blank pt CoA city.png
فرئامونده
پاسوس د فریرا
۷٬۴۵۲
۱۲ ژوئیه ۲۰۰۱
FNC.png
فونچال
فونچال
۱۰۰٬۵۲۶
۲۱ اوت ۱۵۰۸
FND1.png
فونداو
فونداو مونیسیپالیتی، پرتغال
۸٬۹۵۷
۱۹ آوریل ۱۹۸۸
ILH-gafanhanazare1.png
گافانیا دانازاره
ایلاوو
۱۴٬۰۲۱
۲۱ ژوئیه ۲۰۰۱
Blank pt CoA city.png
گاندرا (پاردس)
پاردس مونیسیپالیتی
۵٬۲۰۰
۲۶ اوت ۲۰۰۳
GDM1.png
گوندومار (پرتغال)
گوندومار (پرتغال)
۲۵٬۰۰۰
۱۶ اوت ۱۹۹۱
GVA1.png
گوویا
گوویا
۳٬۵۰۰
۱ فوریه ۱۹۸۸
GRD.png
گوآردا
گوآردا مونیسیپالیتی، پرتغال
۳۲٬۲۷۴
۲۷ نوامبر ۱۱۹۹
GMR.png
گویمارائس
گویمارائس
۵۲٬۱۸۱
۲۳ ژوئن ۱۸۵۳
HRT.png
اورتا
اورتا
۹٬۰۰۰
۴ ژوئیه ۱۸۳۳
LGA1.png
لاگوا
لاگوا
۵٬۰۰۰
۱۲ ژوئیه ۲۰۰۱
LGS.png
لاگوس، پرتغال
لاگوس، پرتغال
۲۰٬۰۰۰
۲۷ ژانویه ۱۵۷۳
LMG.png
لامگو
لامگو
۱۲٬۰۰۰
From time immemorial
LRA.png
لیریا
لیریا
۵۰٬۲۶۴
۱۳ ژوئن ۱۵۴۵
LSB.png
لیسبون
لیسبون
۵۰۸٬۲۰۹
From time immemorial
Blank pt CoA city.png
لیشا
فلگوییراس مونیسیپالیتی
۵٬۵۰۰
۳۰ اوت ۱۹۹۵
LLE1.png
لوله
لوله
۲۴٬۰۰۰
۱ فوریه ۱۹۸۸
LRS.png
لورس
لورس
۲۶٬۰۰۰
۹ اوت ۱۹۹۰
Blank pt CoA city.png
لوروسا (سانتا ماریا دا فیرا)
سانتا ماریا دا فیرا مونیسیپالیتی
۱۱٬۳۰۰
۱۲ ژوئیه ۲۰۰۱
MCD1.png
ماکدو د کاوالیروس
ماکدو د کاوالیروس
۷٬۸۰۰
۲۴ ژوئن ۱۹۹۹
MAI1.png
مایا، پرتغال
مایا، پرتغال
۴۰٬۰۰۰
۲۳ اوت ۱۹۸۶
MGL1.png
مانگولاد
مانگولاد
۸٬۱۰۷
۱۲ ژوئیه ۲۰۰۱
MCN2.png
مارکو دکاناوسس
مارکو دکاناوسس
۹٬۰۰۰
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
MGR1.png
مارینا گراند
مارینا گراند
۲۹٬۱۰۰
۱۹ آوریل ۱۹۸۸
MTS1.png
ماتوسینوس
ماتوسینوس
۴۷٬۷۰۳
۲۸ ژوئن ۱۹۸۴
MLD.png
میلادا
میلادا
۵٬۵۰۰
۲۶ اوت ۲۰۰۳
MDA-mêda.JPG
مدا
مدا
۲٬۰۰۴
۹ دسامبر ۲۰۰۴
MDR.png
میراندا دودوئورو
میراندا دودوئورو
۲٬۰۰۰
۱۰ ژوئیه ۱۵۴۵
MDL1.png
میراندلا
میراندلا
۱۱٬۰۰۰
۲۸ ژوئن ۱۹۸۴
MMN1.png
مونتمورو نووو
مونتمورو نووو
۱۴٬۰۰۰
۱۸ آوریل ۱۹۸۸
MTJ.png
مونتیژو، پرتغال
مونتیژو مونیسیپالیتی
۳۰٬۴۸۶
۱۴ اوت ۱۹۸۵
MRA1.png
مورا
مورا (پرتغال)
۱۰٬۰۰۰
۱ فوریه ۱۹۸۸
ODV-odivelas.png
اودیولاس
اودیولاس
۵۴٬۵۰۰
۱۰ اوت ۱۹۹۰
OLH2.png
اولاو دا رستوراساو
اولاو
۳۱٬۱۰۰
۱۴ اوت ۱۹۸۵
OAZ.png
اولیویرا د آزمیس
اولیویرا د آزمیس
۱۵٬۰۰۰
۱۶ مهٔ ۱۹۸۴
OBR1.png
اولیویرا دو بایرو
اولیویرا دو بایرو
۵٬۰۰۵
۲۶ اوت ۲۰۰۳
OHP1.png
اولیویرا دو هاسپیتال
اولیویرا دو هاسپیتال
۴٬۴۰۰
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
VNO1.png
اورم
اورم
۱۱٬۱۰۰
۱۶ اوت ۱۹۹۱
OVR.png
اوار
اوار
۱۸٬۹۰۰
۲۸ ژوئن ۱۹۸۴
PFR1.png
پاسوس د فریرا
پاسوس د فریرا
۹٬۰۰۰
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
PRD1.png
پارادس
پارادس مونیسیپالیتی
۱۲٬۵۰۰
۱۶ اوت ۱۹۹۱
PNF.png
پنافیل
پنافیل مونیسیپالیتی
۱۰٬۰۰۰
۳ مارس ۱۷۷۰
PNI1.png
پنیچه، پرتغال
پنیچه مونیسیپالیتی
۱۷٬۵۰۰
۱ فوریه ۱۹۸۸
PRG.png
پسو دا رگوا
پسو دا رگوا
۱۰٬۰۰۰
۱۴ اوت ۱۹۸۵
PNH.png
پینل
پینل
۳٬۵۰۰
۲۵ اوت ۱۷۷۰
PBL1.png
پومبال
پومبال مونیسیپالیتی
۱۸٬۵۰۰
۱۶ اوت ۱۹۹۱
PDL.png
پونتا دلگادا
پونتا دلگادا
۴۶٬۱۰۲
۲ آوریل ۱۵۴۶
PSR.png
پونتا د سور
پونتا د سور
۱۱٬۰۰۰
۱۴ اوت ۱۹۸۵
PTG.png
پرتالگره
پرتالگره
۱۵٬۷۰۰
۲۳ مهٔ ۱۵۵۰
PTM.png
پرتیمانو
پرتیمانو
۴۰٬۷۰۰
۱۱ دسامبر ۱۹۲۴
PRT.png
پورتو
پورتو
۲۴۰٬۲۲۷
From time immemorial
PST1.png
ویلا بالیرا (نام دیگر: پورتو سانتو)
پورتو سانتو
۴٬۴۷۵
۲ اوت ۱۹۹۶
VFX-povoasiria1.png
پووا د سانتا ایریا
ویلا فرانکا د شیرا
۲۸٬۰۰۰
۲۴ ژوئن ۱۹۹۹
PVZ2.png
پووا دوارزیم
پووا دوارزیم
۳۸٬۲۵۷
۱۶ ژوئن ۱۹۷۳
VPV1.png
پرایا دا ویتوریا
پرایا دا ویتوریا
۶٬۵۰۰
۲۰ ژوئن ۱۹۸۱
LLE-quarteira1.png
کوارتیرا
لوله
۲۱٬۰۰۰
۲۴ ژوئن ۱۹۹۹
SNT-queluz.png
کیوئلز، پرتغال
سینترا
۱۱۶٬۱۲۴
۲۴ ژوئیه ۱۹۹۷
ربوردوسا
پارادس مونیسیپالیتی
۱۲٬۱۰۰
۲۶ اوت ۲۰۰۳
RMZ.png
رگوئنگوس د مونساراز
رگوئنگوس د مونساراز
۷٬۹۰۰
۹ دسامبر ۲۰۰۴
RGR1.png
ریبیرا گراند
ریبیرا گراند
۶٬۳۵۰
۲۹ ژوئن ۱۹۸۱
RMR1.png
ریو مایور
ریو مایور
۱۱٬۱۰۲
۱۴ اوت ۱۹۸۵
Blank pt CoA city.png
ریو تینتو (گوندومار)
گوندومار (پرتغال)
۶۱٬۲۲۷
۳۰ اوت ۱۹۹۵
SBG.png
سابوگال
سابوگال
۲٬۳۰۰
۹ دسامبر ۲۰۰۴
LRS-sacavem.png
ساکاوم
لورس
۱۷٬۰۰۰
۴ ژوئن ۱۹۹۷
SCD1.png
سانتا کومبا داو
سانتا کومبا داو
۳٬۲۰۰
۲۴ ژوئن ۱۹۹۹
SCR1.png
سانتا کروز، مادیرا
سانتا کروز، مادیرا
۶٬۵۰۰
۲ اوت ۱۹۹۶
VFR1.png
سانتا ماریا دا فیرا (شهر)
سانتا ماریا دا فیرا مونیسیپالیتی
۱۶٬۹۰۰
۱۴ اوت ۱۹۸۵
STN1.png
سانتانا (مادئیرا)
سانتانا (مادئیرا)
۳٬۳۰۰
۱ ژانویه ۲۰۰۱
STR.png
سانتاری (پرتغال)
سانتاری (پرتغال)
۳۰٬۱۰۰
۲۴ دسامبر ۱۸۶۸
STC1.png
سانتیاگو دو کاکم
سانتیاگو دو کاکم
۷٬۷۵۳
۱۶ اوت ۱۹۹۱
STS1.png
سانتو تیرسو
سانتو تیرسو
۱۴٬۱۰۰
۱۴ اوت ۱۹۸۵
SJM.png
ساو ژواو دا مادیرا
ساو ژواو دا مادیرا
۲۱٬۱۰۲
۲۸ ژوئن ۱۹۸۴
MTS-smamedeinfesta1.png
ساو مامده د اینفستا
ماتوسینوس
۲۷٬۰۰۰
۱۲ ژوئیه ۲۰۰۱
Blank pt CoA city.png
ساو سالوادور د لوردلو
پاردس مونیسیپالیتی
۱۱٬۰۰۰
۲۶ اوت ۲۰۰۳
SEI1.png
سئیا
سئیا
۷٬۰۰۰
۲۳ اوت ۱۹۸۶
SXL1.png
سئیشال
سئیشال
۳۱٬۱۰۱
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
SRP.png
سرپا
سرپا
۹٬۹۹۰
۲۶ اوت ۲۰۰۳
STB.png
ستوبال
ستوبال
۱۲۰٬۶۳۶
۱۹ آوریل ۱۸۶۰
SLV.png
سیلوس مونیسیپالیتی، پرتغال
سیلوس مونیسیپالیتی، پرتغال
۱۱٬۰۰۰
From time immemorial
SNS1.png
ساینس، پرتغال
ساینس، پرتغال
۱۵٬۵۵۵
۱۲ ژوئیه ۱۹۹۷
TRC.png
تاروکا
تاروکا
۳٬۲۰۰
۹ دسامبر ۲۰۰۴
TVR.png
تاویرا
تاویرا
۱۳٬۳۰۰
۱۶ مارس ۱۵۲۰
TMR.png
تومار
تومار
۲۰٬۰۰۰
۱۲ فوریه ۱۸۴۴
TND1.png
توندلا
توندلا
۱۰٬۱۲۰
۱ فوریه ۱۹۸۸
TNV1.png
تورس نواس
تورس نواس
۱۴٬۹۰۰
۱۴ اوت ۱۹۸۵
TVD1.png
تورس ودراس
تورس ودراس
۲۷٬۲۰۰
۳ فوریه ۱۹۷۹
TCS.png
ترانکوسو، پرتغال
ترانکوسو، پرتغال
۳٬۳۵۰
۹ دسامبر ۲۰۰۴
TRF.png
تروفا
تروفا مونیسیپالیتی
۲۲٬۰۰۰
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
Blank pt CoA city.png
والبوم
گوندومار (پرتغال)
۱۴٬۱۰۰
۹ دسامبر ۲۰۰۴
VAC1.png
واله د کامبرا
واله د کامبرا
۴٬۲۰۰
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
VLG1.png
والونگو
والونگو
۲۷٬۹۰۰
۱۰ اوت ۱۹۹۰
VPC1.png
والپاسوس
والپاسوس
۴٬۱۰۲
۲۴ ژوئن ۱۹۹۹
VND1.png
ونداس نواس
ونداس نواس
۱۰٬۱۰۳
۲ ژوئیه ۱۹۹۳
VCT.png
ویانا دو کاسلو مونیسیپالیتی
ویانا دو کاسلو مونیسیپالیتی
۳۶٬۷۵۰
۲۰ ژانویه ۱۸۴۸
VCD1.png
ویلا دو کنده
ویلا دو کنده
۳۲٬۲۵۷
۱ فوریه ۱۹۸۸
VFX1.png
ویلا فرانکا د شیرا
ویلا فرانکا د شیرا
۱۹٬۰۰۰
۲۸ ژوئن ۱۹۸۴
VNF1.png
ویلا نوا د فامالیساو
ویلا نوا د فامالیساو
۳۰٬۱۰۰
۱۴ اوت ۱۹۸۵
VLF1.png
ویلا نوا د فوز کوا
ویلا نوا د فوز کوا
۳٬۳۰۳
۱۲ ژوئیه ۱۹۹۷
VNG1.png
ویلا نوا دگایا
ویلا نوا دگایا
۱۷۸٬۵۲۶
۲۸ ژوئن ۱۹۸۴
STC-sandre.png
ویلا نوا دسانتو آندره
سانتیاگو دو کاکم
۱۲٬۱۲۳
۲۶ اوت ۲۰۰۳
VRL.png
ویلا رئال
ویلا رئال
۲۷٬۲۵۰
۲۰ ژوئیه ۱۹۲۵
VRS1.png
ویلا رئال دسانتو آنتونیو
ویلا رئال دسانتو آنتونیو
۱۱٬۰۰۰
۱۹ آوریل ۱۹۸۸
VIS.png
ویزئو
ویزئو
۵۰٬۵۸۳
From time immemorial
VIZ.png
ویزلا
ویزلا
۱۰٬۱۰۰
۱ سپتامبر ۱۹۹۸

وابسته جستارهای[دچی‌ین]

منابع[دچی‌ین]

  1. Although the cities list doesn't indicate the cities' population, it indicates the parishes that compose them, therefore, this number is the sum of the population of the parishes. The population data was taken from the National Association of Portuguese Municipalities and is from 2004.