روم کاتولیک کلیسای پاپون فهرست

ویکی‌پدیا جه، آزاد دانشنومه
کپّل بیّن به: بگردستن، بخوندستن

پاپون رجه تاریخ جه[دچی‌ین]

سده‌ئون اول تا پنجم میلادی[دچی‌ین]

سده اول میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۱ ۳۰ – ۶۴/۶۷ Pope-peter pprubens.jpg پطرس
PETRUS
Simon Peter
Shimon Kipha
CΙΜΗΟΝ ΚΗΦΑC
(Simeon Kephas – Simon the Rock)
Bethsaida, Galilee ونه مقدس روز ۲۹ ژوئن هسته.
۲ ۶۴/۶۷(?) – ۷۶/۷۹(?) Linus2.jpg سینت لینوس
LINUS
Linus توسکانی (مرکزی توسکانی ) ۲۳ سپتامبر یا ۷ ژوئن است.
۳ ۷۶/۷۹(?) – ۸۸/۹۲ Anacletus0713.jpg سینت آناکلتوس
(Cletus)
ANACLETUS
Anacletus Probably یونان ۲۶ آوریل . Once erroneously split into Cletus and Anacletus[۱]
۴ ۸۸/۹۲ – ۹۷ San Clemente de Roma.jpg سینت کلمنت
CLEMENS
Clement رم بزرگداشت ۲۳ نوامبر یا ۲۵ نوامبر است.
۵ ۹۷/۹۹ – ۱۰۵/۱۰۷ Evaristus.jpg سینت اواریستوس
(Aristus)
EVARISTUS
Aristus بیت‌لحم, یهودیه بزرگداشت ۲۶ اکتبر

سده دوم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۶/۱ ۱۰۵/۱۰۷ – ۱۱۵/۱۱۶ Pope Alexander I.jpg سینت الکساندر اول
ALEXANDER
Alexander رم بزرگداشت ۱۶ مارس .
۷/۲ ۱۱۵/۱۱۶ – ۱۲۵ SixtusI.jpg سینت سیکتوس اول
XYSTUS
  روم یا یونان او در مسیحیت شرقی نیز به‌عنوان قدیس دارای احترام بوده و روز بزرگداشتش ۱۰ اوت است.
۸/۳ ۱۲۵ – ۱۳۶/۱۳۸ سینت تلسفوروس
TELESPHORUS
  یونان  
۹/۴ ۱۳۶/۱۳۸ – ۱۴۰/۱۴۲ Hyginus.jpg سینت هیجینوس
HYGINUS
  یونان بر اساس احادیث شهید شد; روز بزرگداشت ۱۱ ژانویه
۱۰/۵ ۱۴۰/۱۴۲ – ۱۵۵ Pius I.jpg سینت پیوس
PIUS
  Aquileia, فریولی, ایتالیا شهید شد با شمشیر; روز بزرگداشت ۱۱ ژوئیه
۱۱/۶ ۱۵۵ – ۱۶۶ Papa Aniceto cropped.jpg سینت آنیستوس
ANICETUS
  حمص, سوریه بر اساس احادیث شهید شد; روز بزرگداشت ۱۷ آوریل
۱۲/۷ پیرامون۱۶۶ – ۱۷۴/۱۷۵ Soter.jpg سینت سوتر
SOTERIUS
  فوندی, لاتیوم, ایتالیا بر اساس احادیث شهید شد; روز بزرگداشت ۲۲ آوریل
۱۳/۸ ۱۷۴/۱۷۵ – ۱۸۹ Eleutherius.jpg سینت الئوتروس
ELEUTHERIUS
  نیکوپولیس, اپیروس بر اساس احادیث شهید شد; روز بزرگداشت ۶ مه
۱۴/۹ ۱۸۹ – ۱۹۸/۱۹۹ Victor I..jpg سینت ویکتور اول
VICTOR
  آفریقای شمالی  
۱۵/۱۰ ۱۹۹ – ۲۱۷ Saintz05.jpg سینت زفیرنیوس
(Zephyrin)
ZEPHYRINUS
  رم  

سده سوم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۱۶/۱ c.۲۱۷ – ۲۲۲/۲۲۳ CalixtusI.jpg سینت کالیکتوس اول
CALLISTUS
  اسپانیا شهید شد; روز بزرگداشت ۱۴ اکتبر
۱۷/۲ ۲۲۲/۲۲۳ – ۲۳۰ UrbanI.jpg سینت اوربان اول
URBANUS
  رم Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of 25 May.
۱۸/۳ ۲۱ جولای ۲۳۰
– ۲۸ سپتامبر ۲۳۵
(۵ سال)
Pope Pontian.jpg سینت پونتیان
PONTIANUS
  رم First pope with firm dates of officeشابلون:Citation needed
۱۹/۴ ۲۱ نوامبر ۲۳۵
– ۳ ژانویه ۲۳۶
(۴۴ روز)
Pope Anterus.jpg سینت آنتروس
ANTERUS
  یونان Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of 5 August.
۲۰/۵ ۱۰ ژانویه ۲۳۶
– ۲۰ ژانویه ۲۵۰
(۱۴ سال)
Saint Fabian1.jpg سینت فابین
FABIANUS
  رم روز بزرگداشت ۲۰ ژانویه. Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of 5 August.
۲۱/۶ ۶/۱۱ مارس ۲۵۱
– June ۲۵۳
(۲ سال)
Heiliger Cornelius.jpg سینت کورنلیوس
CORNELIUS
    Died a martyr, through extreme hardship; روز بزرگداشت ۱۶ سپتامبر
۲۲/۷ ۲۵ June ۲۵۳
– ۵ مارس ۲۵۴
(۲۵۶ روز)
Lucius I.jpg سینت لوسیوس اول
LUCIUS
  رم روز بزرگداشت ۴ مارس
۲۳/۸ ۱۲ می ۲۵۴
– ۲ آگست ۲۵۷
(۳ سال)
Stephen I.jpg سینت استفان اول
STEPHANUS
  رم شهید شد by beheading; روز بزرگداشت ۲ August. Also revered as a saint in Eastern Christianity, with the same روز بزرگداشت.
۲۴/۹ ۳۰/۳۱ آگست ۲۵۷
– ۶ آگست ۲۵۸
(۳۴۰/۳۴۱ روز)
Sandro Botticelli - Sixte II.jpg سینت سیکتوس دوم
XYSTUS Secundus
  یونان شهید شد by beheading. Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of 10 August.
۲۵/۱۰ ۲۲ جولای ۲۵۹
– ۲۶ دسامبر ۲۶۸
(۹ سال)
Pope Dionysius.jpg سینت دیونیسیوس
DIONYSIUS
  یونان روز بزرگداشت ۲۶ دسامبر
۲۶/۱۱ ۵ ژانویه ۲۶۹
– ۳۰ دسامبر ۲۷۴
(۵ سال)
PopeFelixI.jpg سینت فلیکس اول
FELIX
  رم  
۲۷/۱۲ ۴ ژانویه ۲۷۵
– ۷ دسامبر ۲۸۳
(۸ سال)
Eutychian.jpg سینت اوتوکین
EUTYCHIANUS
     
۲۸/۱۳ ۱۷ دسامبر ۲۸۳
– ۲۲ آوریل ۲۹۶
(۱۲ سال)
PCaius.jpg سینت کایوس
CAIUS
    شهید شد (according to legend) روز بزرگداشت ۲۲ آوریل . Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of 11 August.
۲۹/۱۴ ۳۰ June ۲۹۶
– ۱ آوریل ۳۰۴
(۷ سال)
Marcellinus.jpg سینت مارسلینیوس
MARCELLINUS
    روز بزرگداشت ۲۶ آوریل . Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of 7 June.

سده چهارم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۳۰/۱ ۳۰۸ – ۳۰۹ Papa Marcelo I.jpg سینت مارسلوس اول
MARCELLUS
     
۳۱/۲ c.۳۰۹ – c.۳۱۰ Eusebius.jpg سینت پاپ اوزبیوس
EUSEBIUS
     
۳۲/۳ ۲ جولای ۳۱۱
– ۱۰ ژانویه ۳۱۴
(۲ سال)
Pope miltiades.jpg سینت میلتیادس
(Melchiades)
MILTIADES
  آفریقا First pope after the end of the persecution of Christians through the فرمان میلان (۳۱۳ AD) issued by کنستانتین اول
۳۳/۴ ۳۱ ژانویه ۳۱۴
– ۳۱ دسامبر ۳۳۵
(۲۱ سال)
Sylvester I.jpg سینت سیلوستر اول
SILVESTER
  Sant'Angelo a Scala, آولینو روز بزرگداشت ۳۱ دسامبر. Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of ۲ ژانویه. شورای نیقیه, ۳۲۵.
۳۴/۵ ۱۸ ژانویه ۳۳۶
– ۷ اکتبر ۳۳۶
(۲۶۳ روز)
Marcus (papa).jpg سینت پاپ مارک
MARCUS
  رم روز بزرگداشت ۷ اکتبر
۳۵/۶ ۶ فوریه ۳۳۷
– ۱۲ آوریل ۳۵۲
(۱۵ سال)
Iulius I.jpg سینت ژولیوس اول
IULIUS
  رم  
۳۶/۷ ۱۷ می ۳۵۲
– ۲۴ سپتامبر ۳۶۶
(۱۴ سال)
Paderborner Dom Dreifaltigkeitskapelle Liborius.jpg لیبریوس
LIBERIUS
    Earliest Pope not yet canonized by the رومی Church. Revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of 27 August.
۳۷/۸ ۱ اکتبر ۳۶۶
– ۱۱ دسامبر ۳۸۴
(۱۸ سال)
Saintdamasus.png سینت دامازوس
DAMASUS
  Idanha-a-Velha, پرتغال Patron of اسم مقدس, commissioned the ولگاته translation of the Bible. Council of رم, ۳۸۲. Convinced Emperor Gratian (۳۶۶) to confer the ancient, pagan title of Pontifex Maximus upon the Bishop of رم.
۳۸/۹ ۱۱ دسامبر ۳۸۴
– ۲۶ نوامبر ۳۹۹
(۱۴ سال)
Siricius.jpg سینت سیریسیوس
Papa SIRICIUS
    First Bishop of رم to employ the title "Papa" ("Pope")
۳۹/۱۰ ۲۷ نوامبر ۳۹۹
– ۱۹ دسامبر ۴۰۱
(۲ سال)
Anastasius I.jpg سینت آناستازیوس اول
Papa ANASTASIUS
     

سده پنجم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۴۰/۱ ۲۲ دسامبر ۴۰۱
– ۱۲ مارس ۴۱۷
(۱۵ سال)
Innocentius I.jpg سینت اینوسنت اول
Papa INNOCENTIUS
    ویزیگوت‌ها Sack of رم (۴۱۰) under آلاریک
۴۱/۲ ۱۸ مارس ۴۱۷
– ۲۶ دسامبر ۴۱۸
(۱ سال)
Zosimus.jpg سینت زوزیموس
Papa ZOSIMUS
     
۴۲/۳ ۲۸/۲۹ دسامبر ۴۱۸
– ۴ سپتامبر ۴۲۲
(۳ سال)
Pope Boniface I.jpg سینت بونیفاس اول
Papa BONIFACIUS
     
۴۳/۴ ۱۰ سپتامبر ۴۲۲
– ۲۷ جولای ۴۳۲
(۹ سال)
Celestine1pope.jpg سینت سلستین اول
Papa COELESTINUS
  رم, امپراتوری روم غربی Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of ۸ آوریل .
۴۴/۵ ۳۱ جولای ۴۳۲
– مارس /آگست ۴۴۰
(۸ سال)
سینت سیکتوس سوم
Papa XYSTUS Tertius
     
۴۵/۶ ۲۹ سپتامبر ۴۴۰
– ۱۰ نوامبر ۴۶۱
(۲۱ سال)
Greatleoone.jpg سینت لئون اول
(Leo the Great)
Papa LEO MAGNUS
  رم Convinced آتیلا to turn back his invasion of ایتالیا. روز بزرگداشت ۱۰ نوامبر. Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of ۱۸ فوریه.
۴۶/۷ ۱۹ نوامبر ۴۶۱
– ۲۹ فوریه ۴۶۸
(۶ سال)
Nuremberg chronicles - Hilarius, Pope (CXXXVIv).jpg سینت هیلاریوس
Papa HILARIUS
  ساردنی, امپراتوری روم غربی  
۴۷/۸ ۳ مارس ۴۶۸
– ۱۰ مارس ۴۸۳
(۱۵ سال)
Sansimpliciopapa.jpg سینت سیمپلیسیوس
Papa SIMPLICIUS
  Tivoli, ایتالیا, ایتالیا  
۴۸/۹ ۱۳ مارس ۴۸۳
– ۱ مارس ۴۹۲
(۸ سال)
Felix3.jpg سینت فلیکس سوم (Felix II)
Papa FELIX Tertius (Secundus)
  رم Sometimes called Felix II
۴۹/۱۰ ۱ مارس ۴۹۲
– ۲۱ نوامبر ۴۹۶
(۴ سال)
Papa Gelasio I.jpg سینت ژلازیوس اول
Papa GELASIUS
  آفریقا  
۵۰/۱۱ ۲۴ نوامبر ۴۹۶
– ۱۹ نوامبر ۴۹۸
(۱ سال)
Anastasius II.jpg آناستازیوس دوم
Papa ANASTASIUS Secundus
     
۵۱/۱۲ ۲۲ نوامبر ۴۹۸
– ۱۹ جولای ۵۱۴
(۱۵ سال)
Simmaco - mosaico Santa Agnese fuori le mura.jpg سینت سیماکوس
Papa SYMMACHUS
  ساردنی  

سده‌های ششم تا دهم میلادی[دچی‌ین]

سده ششم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۵۲/۱ ۲۰ جولای ۵۱۴
– ۱۹ جولای ۵۲۳
(۸ سال)
70px سینت هورمیسداس
Papa HORMISDUS
  فروزینونه, Southern Latium, ایتالیا Father of Pope Silverius
۵۳/۲ ۱۳ آگست ۵۲۳
– ۱۸ می ۵۲۶
(۲ سال)
Papa Ioannes I.jpg سینت ژان اول
Papa IOANNES
  توسکانی  
۵۴/۳ ۱۳ جولای ۵۲۶
– ۲۲ سپتامبر ۵۳۰
(۴ سال)
Mosaic of Felix IV (III) in Santi Cosma e Damiano, Rome, Italy (527–530).jpg سینت فلیکس چهارم (Felix III)
Papa FELIX Quartus (Tertius)
  Samnium Sometimes called Felix III
۵۵/۴ ۲۲ سپتامبر ۵۳۰
– ۱۷ اکتبر ۵۳۲
(۲ سال)
Boniface II.jpg بونیفاس دوم
Papa BONIFACIUS Secundus
  رم to اوستروگوت‌ها parents  
۵۶/۵ ۲ ژانویه ۵۳۳
– ۸ می ۵۳۵
(۲ سال)
Johannes II.jpg ژان دوم (پاپ)
Papa IOANNES Secundus
Mercurius رم First pope to not use personal name. This was due to مرکوری (اسطوره‌شناسی) being a رومی god.
۵۷/۶ ۱۳ می ۵۳۵
– ۲۲ آوریل ۵۳۶
(۳۴۶ روز)
Agapitus I.jpg سینت آگاپتوس اول
(Agapitus)
Papa AGAPETUS
  رم, Ostrogothic Kingdom Feast روز ۲۲ آوریل , ۲۰ سپتامبر. Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of ۱۷ آوریل .
۵۸/۷ ۱ June ۵۳۶
– ۱۱ نوامبر ۵۳۷
(۱ سال)
Silverius.jpg سینت سیلوریوس
Papa SILVERIUS
    Exiled; روز بزرگداشت ۲۰ June, son of هورمیسداس
۵۹/۸ ۲۹ مارس ۵۳۷
– ۷ June ۵۵۵
(۱۸ سال)
Vigilius.jpg ویژیلیوس
Papa VIGILIUS
  رم  
۶۰/۹ ۱۶ آوریل ۵۵۶
– ۴ مارس ۵۶۱
(۵ سال)
Pope Pelagius I.jpg پلاژیوس اول
Papa PELAGIUS
  رم  
۶۱/۱۰ ۱۷ جولای ۵۶۱
– ۱۳ جولای ۵۷۴
(۱۲ سال)
Papa Joao III.jpg ژان سوم
Papa IOANNES Tertius
Catelinus رم, امپراتوری روم شرقی  
۶۲/۱۱ ۲ June ۵۷۵
– ۳۰ جولای ۵۷۹
(۴ سال)
Benedict I.jpg بندیکت اول
Papa BENEDICTUS
     
۶۳/۱۲ ۲۶ نوامبر ۵۷۹
– ۷ فوریه ۵۹۰
(۱۰ سال)
PopePelagiusII.jpg پلاژیوس دوم
Papa PELAGIUS Secundus
  رم  
۶۴/۱۳ ۳ سپتامبر ۵۹۰
– ۱۲ مارس ۶۰۴
(۱۳ سال)
Gregorythegreat.jpg سینت گرگوری اول, Order of Saint Benedict
(Gregory the Great)
Papa GREGORIUS MAGNUS
  رم First to formally employ the titles "Servus servorum Dei" and "Pontifex Maximus". روز بزرگداشت ۳ سپتامبر. Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of ۱۲ مارس .

سده هفتم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۶۵/۱ ۱۳ سپتامبر ۶۰۴
– ۲۲ فوریه ۶۰۶
(۱ سال)
Sabinian.jpg سابینین
Papa SABINIANUS
  Blera  
۶۶/۲ ۱۹ فوریه ۶۰۷
– ۱۲ نوامبر ۶۰۷
(۲۶۷ روز)
Boniface III.jpg بونیفاس سوم
Papa BONIFACIUS Tertius
  رم  
۶۷/۳ ۲۵ آگست ۶۰۸
– ۸ می ۶۱۵
(۶ سال)
Boniface IV.jpg سینت بونیفاس چهارم, Order of Saint Benedict
Papa BONIFACIUS Quartus
  Marsica First Pope to bear the same name as his predecessor. Member of the Order of Saint Benedict.
۶۸/۴ ۱۹ اکتبر ۶۱۵
– ۸ نوامبر ۶۱۸
(۳ سال)
Papa Adeodato I.jpg آدئوداتوس اول
(Deusdedit)
Papa ADEODATUS
  رم Sometimes called Deusdedit, and then آدئوداتوس دوم is called Pope Adeodatus without a number
۶۹/۵ ۲۳ دسامبر ۶۱۹
– ۲۵ اکتبر ۶۲۵
(۵ سال)
Papa Bonifacio V.jpg بونیفاس پنجم
Papa BONIFACIUS Quintus
  ناپل  
۷۰/۶ ۲۷ اکتبر ۶۲۵
– ۱۲ اکتبر ۶۳۸
(۱۲ سال)
Onorio I - mosaico Santa Agnese fuori le mura.jpg هونوریوس اول
Papa HONORIUS
  کامپانیا, امپراتوری روم شرقی  
۷۱/۷ اکتبر ۶۳۸
– ۲ آگست ۶۴۰
(۱ سال)
Severinopapa.jpg سورینوس
Papa SEVERINUS
  رم  
۷۲/۸ ۲۴ دسامبر ۶۴۰
– ۱۲ اکتبر ۶۴۲
(۱ سال)
Murner History Cod Karlsruhe 3117 (crop).jpg ژان چهارم
Papa IOANNES Quartus
  زادار, دالماتیا, now کرواسی  
۷۳/۹ ۲۴ نوامبر ۶۴۲
– ۱۴ می ۶۴۹
(۶ سال)
Theodorus I.jpg تئودور اول
Papa THEODORUS
  فلسطین  
۷۴/۱۰ جولای ۶۴۹
– ۱۶ سپتامبر ۶۵۵
(۶ سال)
Pope Martin I.jpg سینت مارتینوس اول
Papa MARTINUS
  Near Todi, اومبریا, امپراتوری روم شرقی روز بزرگداشت ۱۲ نوامبر. Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of ۱۴ آوریل .
۷۵/۱۱ ۱۰ آگست ۶۵۴
– ۲ June ۶۵۷
(۲ سال)
PopeeugeneI.jpg سینت اوژنیوس اول
Papa EUGENIUS
  رم  
۷۶/۱۲ ۳۰ جولای ۶۵۷
– ۲۷ ژانویه ۶۷۲
(۱۴ سال)
Pope Vitalian.jpg سینت ویتالیانوس
Papa VITALIANUS
  Segni, امپراتوری روم شرقی  
۷۷/۱۳ ۱۱ آوریل ۶۷۲
– ۱۷ June ۶۷۶
(۴ سال)
Adeodatus II.jpg آدئوداتوس دوم, Order of Saint Benedict
Papa ADEODATUS Secundus
  رم, امپراتوری روم شرقی Sometimes called Pope Adeodatus (without a number) when آدئوداتوس اول is called Pope Deusdedit. Member of the Order of Saint Benedict.
۷۸/۱۴ ۲ نوامبر ۶۷۶
– ۱۱ آوریل ۶۷۸
(۱ سال)
Popedonus.jpg دونوس
Papa DONUS
  رم, امپراتوری بیزانس  
۷۹/۱۵ ۲۷ June ۶۷۸
– ۱۰ ژانویه ۶۸۱
(۲ سال)
Agatho.png سینت آگاتو
Papa AGATHO
  سیسیل Also revered as a saint in Eastern Christianity, with a روز بزرگداشت of ۲۰ فوریه.
۸۰/۱۶ دسامبر ۶۸۱
– ۳ جولای ۶۸۳
(۱ سال)
سینت لئون دوم
Papa LEO Secundus
  سیسیل روز بزرگداشت ۳ جولای
۸۱/۱۷ ۲۶ June ۶۸۴
– ۸ می ۶۸۵
(۳۱۷ روز)
BenedictII.jpg سینت بندیکت دوم
Papa BENEDICTUS Secundus
  رم, امپراتوری بیزانس روز بزرگداشت ۷ May
۸۲/۱۸ ۱۲ جولای ۶۸۵
– ۲ آگست ۶۸۶
(۱ سال)
Johannes V.jpg ژان پنجم
Papa IOANNES Quintus
  سوریه  
۸۳/۱۹ ۲۱ اکتبر ۶۸۶
– ۲۲ سپتامبر ۶۸۷
(۳۳۵ روز)
Konon.jpg کونون
Papa CONON
     
۸۴/۲۰ ۱۵ دسامبر ۶۸۷
– ۸ سپتامبر ۷۰۱
(۱۳ سال)
Sergius I.jpg سینت سرگیوس
Papa SERGIUS
  سیسیل  

سده هشتم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۸۵/۱ ۳۰ اکتبر ۷۰۱
– ۱۱ ژانویه ۷۰۵
(۳ سال)
John VI.jpg ژان ششم
Papa IOANNES Sextus
  یونان  
۸۶/۲ ۱ مارس ۷۰۵
– ۱۸ اکتبر ۷۰۷
(۲ سال)
Byzantinischer Mosaizist um 705 002.jpg ژان هفتم
Papa IOANNES Septimus
  یونان Second pope to bear the same name as his predecessor
۸۷/۳ ۱۵ ژانویه ۷۰۸
– ۴ فوریه ۷۰۸
(۲۱ روز)
Sisinnius.jpg سیسینیوس
Papa SISINNIUS
  سوریه  
۸۸/۴ ۲۵ مارس ۷۰۸
– ۹ آوریل ۷۱۵
(۷ سال)
70px کنستانتین اول
Papa CONSTANTINUS
  سوریه Last pope to visit یونان until ژان پل دوم in ۲۰۰۱
۸۹/۵ ۱۹ می ۷۱۵
– ۱۱ فوریه ۷۳۱
(۱۵ سال)
StgregoryII.jpg سینت گرگوری دوم
Papa GREGORIUS Secundus
  رم, امپراتوری بیزانس روز بزرگداشت ۱۱ فوریه
۹۰/۶ ۱۸ مارس ۷۳۱
– ۲۸ نوامبر ۷۴۱
(۱۰ سال)
70px گرگوری سوم
Papa GREGORIUS Tertius
  سوریه Third pope to bear the same name as his predecessor
۹۱/۷ ۳ دسامبر ۷۴۱
– ۱۴/۲۲ مارس ۷۵۲
(۱۰ سال)
Pope Zachary.jpg سینت زکریا (پاپ)
Papa ZACHARIAS
  یونان روز بزرگداشت ۱۵ مارس
(never consecrated) ۲۳ مارس ۷۵۲
– ۲۵ مارس ۷۵۲
(Never took office as pope)
70px استفان (پاپ)
Papa Electus STEPHANUS
    Sometimes known as Stephen II. Died three روز after his election having never received episcopal consecration. Some lists still include his name. The Vatican sanctioned his addition to the list of popes in the sixteenth سده, however he was removed in 1961. He is no longer considered a pope by the Catholic Church.
۹۲/۸ ۲۶ مارس ۷۵۲
– ۲۶ آوریل ۷۵۷
(۵ سال)
La donacion de Pipino el Breve al Papa Esteban II.jpg استفان دوم (Stephen III)
Papa STEPHANUS Secundus (Tertius)
    Sometimes called Stephen III
۹۳/۹ ۲۹ می ۷۵۷
– ۲۸ June ۷۶۷
(۱۰ سال)
Paul I.jpg سینت پل اول
Papa PAULUS
  رم  
۹۴/۱۰ ۱/۷ آگست ۷۶۷
– ۲۴ ژانویه ۷۷۲
(۴ سال)
StephenIII.jpg استفان سوم (Stephen IV)
Papa STEPHANUS Tertius (Quartus)
  سیسیل Sometimes called Stephen IV
۹۵/۱۱ ۱ فوریه ۷۷۲
– ۲۶ دسامبر ۷۹۵
(۲۳ سال)
Pope Adrian I.jpg آدریان اول
Papa HADRIANUS
  رم  
۹۶/۱۲ ۲۶ دسامبر ۷۹۵
– ۱۲ June ۸۱۶
(۲۰ سال)
Leo III.jpg سینت لئون سوم
Papa LEO Tertius
  رم Crowned شارلمانی Imperator Augustus on کریسمس, ۸۰۰, thereby initiating what would become the office of امپراتوری مقدس روم requiring the imprimatur of the pope for its legitimacy

سده نهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد Age at election / death or resigned تعداد سال پاپ بودن توضیحات
۹۷/۱ ۱۲ June ۸۱۶ – ۲۴ ژانویه ۸۱۷ Stephen IV.jpg استفان چهارم (Stephen V)
Papa STEPHANUS Quartus (Quintus)
      Sometimes called Stephen V
۹۸/۲ ۲۵ ژانویه ۸۱۷ – ۱۱ فوریه ۸۲۴ Pope Paschalis I. in apsis mosaic of Santa Prassede in Rome.gif سینت پاسکال اول
Papa PASCHALIS
  رم   ۷  
۹۹/۳ ۸ می ۸۲۴ – آگست ۸۲۷ Eugene II.jpg اوژن دوم
Papa EUGENIUS Secundus
  رم   ۳  
۱۰۰/۴ آگست ۸۲۷ – سپتامبر ۸۲۷ Valentine.jpg والنتین (پاپ)
Papa VALENTINUS
  رم    
۱۰۱/۵ ۸۲۷ – ژانویه ۸۴۴ Greg4papa.jpg گرگوری چهارم
Papa GREGORIUS Quartus
  رم   ۱۷  
۱۰۲/۶ ژانویه ۸۴۴ – ۷ ژانویه ۸۴۷ 70px سرگیوس دوم
Papa SERGIUS Secundus
  رم   ۳  
۱۰۳/۷ ژانویه ۸۴۷ – ۱۷ جولای ۸۵۵ Pope St. Leo IV.jpg سینت لئون چهارم, Order of Saint Benedict
Papa LEO Quartus
  رم   ۸ Member of the Order of Saint Benedict.
۱۰۴/۸ ۸۵۵ – ۷ آوریل ۸۵۸ 70px بندیکت سوم
Papa BENEDICTUS Tertius
  رم      
۱۰۵/۹ ۲۴ آوریل ۸۵۸ – ۱۳ نوامبر ۸۶۷ NicholasI.jpg سینت نیکلاس اول
(Nicholas the Great)
Papa NICOLAUS MAGNUS
  رم   ۹  
۱۰۶/۱۰ ۱۴ دسامبر ۸۶۷ – ۱۴ دسامبر ۸۷۲ Adrian II.jpg آدریان دوم
Papa HADRIANUS Secundus
  رم   ۵  
۱۰۷/۱۱ ۱۴ دسامبر ۸۷۲ – ۱۶ دسامبر ۸۸۲ 70px ژان هشتم
Papa IOANNES Octavus
  رم   ۱۰  
۱۰۸/۱۲ ۱۶ دسامبر ۸۸۲ – ۱۵ می ۸۸۴ Marinus I.jpg مارینوس اول
Papa MARINUS
  Gallese, رم   ۱  
۱۰۹/۱۳ ۱۷ می ۸۸۴ – c.سپتامبر ۸۸۵ Papa Adriano III.jpg سینت آدریان سوم
Papa HADRIANUS Tertius
  رم      
۱۱۰/۱۴ ۸۸۵ – ۱۴ سپتامبر ۸۹۱ Stephen V.jpg استفان پنجم (Stephen VI)
Papa STEPHANUS Quintus (Sextus)
  رم     Sometimes called Stephen VI
۱۱۱/۱۵ ۱۹ سپتامبر ۸۹۱ – ۴ آوریل ۸۹۶ PopeFormosusBW.jpg فورموزوس
Papa FORMOSUS
  Ostia Antica (district)   ۴ Posthumous execution following the Cadaver Synod
۱۱۲/۱۶ ۴ آوریل ۸۹۶ – ۱۹ آوریل ۸۹۶ Boniface VI.jpg بونیفاس ششم
Papa BONIFACIUS Sextus
  رم    
۱۱۳/۱۷ ۲۲ می ۸۹۶ – آگست ۸۹۷ Stephen VI.jpg استفان ششم (Stephen VII)
Papa STEPHANUS Sextus (Septimus)
      ۱ Sometimes called Stephen VII
۱۱۴/۱۸ آگست ۸۹۷ – نوامبر ۸۹۷ 70px رومانوس
Papa ROMANUS
  Gallese, رم    
۱۱۵/۱۹ دسامبر ۸۹۷ 70px تئودور دوم
Papa THEODORUS Secundus
  رم    
۱۱۶/۲۰ ژانویه ۸۹۸ – ژانویه ۹۰۰ John IX.jpg ژان نهم, Order of Saint Benedict
Papa IOANNES Nonus
  Tivoli, ایتالیا     Member of the Order of Saint Benedict.
۱۱۷/۲۱ ۹۰۰ – ۹۰۳ 70px بندیکت چهارم
Papa BENEDICTUS Quartus
  رم      

سده دهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد Age at election / death or resigned # سال as pope توضیحات
۱۱۸/۱ جولای ۹۰۳ – سپتامبر ۹۰۳ Pope Leo V.jpg لئون پنجم
Papa LEO Quintus
  Ardea (RM)    
۱۱۹/۲ ۲۹ ژانویه ۹۰۴ – ۱۴ آوریل ۹۱۱ SergiusIII.jpg سرگیوس سوم
Papa SERGIUS Tertius
  رم   ۷ "The Rule of the Harlots" begins
۱۲۰/۳ آوریل ۹۱۱ – June ۹۱۳ 70px آناستازیوس سوم
Papa ANASTASIUS Tertius
  رم   ۲  
۱۲۱/۴ جولای /آگست ۹۱۳ – فوریه/مارس ۹۱۴ 70px لندو
Papa LANDO
  Sabina (region), ایتالیا    
۱۲۲/۵ مارس ۹۱۴ – می ۹۲۸ 70px ژان دهم
Papa IOANNES Decimus
  Romagna, ایتالیا   ۱۴  
۱۲۳/۶ می ۹۲۸ – دسامبر ۹۲۸ 70px لئون ششم
Papa LEO Sextus
  رم    
۱۲۴/۷ دسامبر ۹۲۸ – فوریه ۹۳۱ استفان هفتم (Stephen VIII)
Papa STEPHANUS Septimus (Octavus)
  رم   ۲ Sometimes called Stephen VIII
۱۲۵/۸ فوریه/مارس ۹۳۱ – دسامبر ۹۳۵ Ioannes XI.jpg ژان یازدهم
Papa IOANNES Undecimus
  رم   ۴  
۱۲۶/۹ ۳ ژانویه ۹۳۶ – ۱۳ جولای ۹۳۹ Leone-VII.jpg لئون هفتم, Order of Saint Benedict
Papa LEO Septimus
      ۳ Member of the Order of Saint Benedict.
۱۲۷/۱۰ ۱۴ جولای ۹۳۹ – اکتبر ۹۴۲ Stephen VIII.png استفان هشتم (Stephen IX)
Papa STEPHANUS Octavus (Nonus)
  آلمان   ۳ Sometimes called Stephen IX
۱۲۸/۱۱ ۳۰ اکتبر ۹۴۲ – می ۹۴۶ Marinus II.jpg مارینوس دوم
Papa MARINUS Secundus
  رم   ۳  
۱۲۹/۱۲ ۱۰ می ۹۴۶ – دسامبر ۹۵۵ 70px آگاپتوس دوم
Papa AGAPETUS Secundus
  رم   ۹  
۱۳۰/۱۳ ۱۶ دسامبر ۹۵۵ – ۱۴ می ۹۶۴ GiovanniXII.png ژان دوازدهم
Papa IOANNES Duodecimus
Octavian رم   ۸ Deposed in 963 by Emperor Otto invalidly; end of the "The Rule of the Harlots"
۱۳۱/۱۴ ۲۲ می ۹۶۴ – ۲۳ June ۹۶۴ 70px بندیکت پنجم
Papa BENEDICTUS Quintus
  رم   Elected after ژان دوازدهم's death by the people of رم, in opposition to the Antipope لئون هشتم who was appointed by Emperor Otto; Benedict accepted his deposition in 964 leaving Leo as sole pope.
۱۳۲/۱۵ جولای ۹۶۴ – ۱ مارس ۹۶۵ 70px لئون هشتم
Papa LEO Octavus
  رم   Appointed antipope by Emperor Otto in 963 in opposition to ژان دوازدهم and بندیکت پنجم. He became the true Pope after Benedict V was deposed
۱۳۳/۱۶ ۱ اکتبر ۹۶۵ – ۶ سپتامبر ۹۷۲ Papa Ioannes XIII.jpg ژان سیزدهم
Papa IOANNES Tertius Decimus
  رم   ۶  
۱۳۴/۱۷ ۱۹ ژانویه ۹۷۳ – June ۹۷۴ 70px بندیکت ششم
Papa BENEDICTUS Sextus
  رم, Papal States   ۱ Deposed and murdered
۱۳۵/۱۸ اکتبر ۹۷۴ – ۱۰ جولای ۹۸۳ 70px بندیکت هفتم
Papa BENEDICTUS Septimus
  رم   ۸  
۱۳۶/۱۹ دسامبر ۹۸۳ – ۲۰ آگست ۹۸۴ 70px ژان چهاردهم
Papa IOANNES Quartus Decimus
Pietro Campanora پاویا    
۱۳۷/۲۰ آگست ۹۸۵ – مارس ۹۹۶ 70px ژان پانزدهم
Papa IOANNES Quintus Decimus
  رم   ۱۰  
۱۳۸/۲۱ ۳ می ۹۹۶ – ۱۸ فوریه ۹۹۹ Otto III wird von Papst Gregor V. zum Kaiser gesalbt.jpg گرگوری پنجم
Papa GREGORIUS Quintus
Bruno of Carinthia (duchy) آلمان, امپراتوری مقدس روم   ۲ First German Pope
۱۳۹/۲۲ ۲ آوریل ۹۹۹ – ۱۲ می ۱۰۰۳ Silvester II.JPG سیلوستر دوم
Papa SILVESTER Secundus
Gerbert d'Aurillac Auvergne (province) region of فرانسه   ۴ First فرانسوی Pope

سده یازدهم تا پانزدهم میلادی[دچی‌ین]

سده یازدهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۱۴۰/۱ June ۱۰۰۳
– دسامبر ۱۰۰۳
Papa Joao XVII.jpg ژان هفدهم
Papa IOANNES Septimus Decimus
Siccone رم, Papal States  
۱۴۱/۲ ۲۵ دسامبر ۱۰۰۳
– جولای ۱۰۰۹
(۵ سال)
Ioannes XVIII.jpg ژان هجدهم
Papa IOANNES DuodeVicesimus
Giovanni Fasano; Phasianus Rapagnano, Papal States  
۱۴۲/۳ ۳۱ جولای ۱۰۰۹
– ۱۲ می ۱۰۱۲
(۲ سال)
Sergius IV.jpg سرگیوس چهارم
Papa SERGIUS Quartus
Pietro Boccapecora رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۴۳/۴ ۱۸ می ۱۰۱۲
– ۹ آوریل ۱۰۲۴
(۱۱ سال)
B Benedikt VIII.jpg بندیکت هشتم
Papa BENEDICTUS Octavus
Theophylactus II, Count of Tusculum رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۴۴/۵ آوریل /می ۱۰۲۴
– ۲۰ اکتبر ۱۰۳۲
(۸ سال)
B Johannes XIX.jpg ژان نوزدهم
Papa IOANNES UndeVicesimus
Romanus, Count of Tusculum رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۴۵/۶ ۱۰۳۲–۱۰۴۴ 70px بندیکت نهم
Papa BENEDICTUS Nonus
Theophylactus III, Count of Tusculum رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم ۱st Term
۱۴۶/۷ ۱۰۴۵ Silvestro3.jpg سیلوستر سوم
Papa SILVESTER Tertius
John, Bishop of Sabina رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم Validity of election questioned; considered پادپاپ; deposed at the Council of Sutri.
۱۴۷/۸ ۱۰۴۵–۱۰۴۶ 70px بندیکت نهم
Papa BENEDICTUS Nonus
Theophylactus III, Count of Tusculum رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم ۲nd Term; deposed at the Council of Sutri
۱۴۸/۹ آوریل /می ۱۰۴۵
– ۲۰ دسامبر ۱۰۴۶
(۱ سال)
B Gregor VI.jpg گرگوری ششم
Papa GREGORIUS Sextus,
Johannes Gratianus رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم Deposed at the Council of Sutri
۱۴۹/۱۰ ۲۴ دسامبر ۱۰۴۶
– ۹ اکتبر ۱۰۴۷
(۲۸۹ روز)
Pope clement II.jpg کلمنت دوم
Papa CLEMENS Secundus
Suidger هورنبرگ, دوک‌نشین ساکسونی, امپراتوری مقدس روم  
۱۵۰/۱۱ نوامبر ۱۰۴۷
– ۱۰۴۸
70px بندیکت نهم
Papa BENEDICTUS Nonus
Theophylactus III, Count of Tusculum رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم ۳rd Term; deposed and excommunicated
۱۵۱/۱۲ ۱۷ جولای ۱۰۴۸
– ۹ آگست ۱۰۴۸
(۲۳ روز)
B Damasus II1.jpg دامازوس دوم
Papa DAMASUS Secundus
Poppo Pildenau, Duchy of Bavaria, امپراتوری مقدس روم  
۱۵۲/۱۳ ۱۲ فوریه ۱۰۴۹
– ۱۹ آوریل ۱۰۵۴
(۵ سال)
Leon IX.jpg سینت لئون نهم
Papa LEO Nonus
Bruno, Count of Dagsbourg Eguisheim, Duchy of Swabia, امپراتوری مقدس روم In 1054, Leo IX and Patriarch of Constantinople Michael I Cerularius excommunicated each other, beginning the still-existing جدایی شرق و غرب.
۱۵۳/۱۴ ۱۳ آوریل ۱۰۵۵
– ۲۸ جولای ۱۰۵۷
(۲ سال)
Vicii bild.jpg ویکتور دوم
Papa VICTOR Secundus
Gebhard, ویکتور دوم, Tollenstein, and Hirschberg پادشاهی آلمان, امپراتوری مقدس روم  
۱۵۴/۱۵ ۲ آگست ۱۰۵۷
– ۲۹ مارس ۱۰۵۸
(۲۴۱ روز)
B Stephan IX.jpg استفان نهم (Stephen X), Order of Saint Benedict
Papa STEPHANUS Nonus (Decimus)
Frédéric de Lorraine Lorraine (province), امپراتوری مقدس روم Sometimes called Stephen X. Member of the Order of Saint Benedict.
۱۵۵/۱۶ ۶ دسامبر ۱۰۵۸
– ۲۷ جولای ۱۰۶۱
(۲ سال)
Papa Nicolau II.jpg پاپ نیکلاس دوم
Papa NICOLAUS Secundus
Gérard de Bourgogne Mercury, Savoie, پادشاهی آرلس  
۱۵۶/۱۷ ۳۰ سپتامبر ۱۰۶۱
– ۲۱ آوریل ۱۰۷۳
(۱۱ سال)
Papa Alexandre II.jpg پاپ الکساندر دوم
Papa ALEXANDER Secundus
Anselmo da Baggio میلان, پادشاهی ایتالیا (قرون وسطی), امپراتوری مقدس روم  
۱۵۷/۱۸ ۲۲ آوریل ۱۰۷۳
– ۲۵ می ۱۰۸۵
(۱۲ سال)
Pope Gregory VII.jpg سینت گرگوری هفتم, Order of Saint Benedict
Papa GREGORIUS Septimus
Hildebrand Sovana, پادشاهی ایتالیا (قرون وسطی), امپراتوری مقدس روم Restricted the use of title "Papa" to the Bishop of رم. Member of the Order of Saint Benedict.
۱۵۸/۱۹ ۲۴ می ۱۰۸۶
– ۱۶ سپتامبر ۱۰۸۷
(۱ سال)
Victor III.jpg Bd. ویکتور سوم, Order of Saint Benedict
Papa VICTOR Tertius
Desiderio; Desiderius; Dauferius بنونتو, Duchy of Benevento Member of the Order of Saint Benedict.
۱۵۹/۲۰ ۱۲ مارس ۱۰۸۸
– ۲۹ جولای ۱۰۹۹
(۱۱ سال)
BlUrban II.png Bd. اوربان دوم, Order of Saint Benedict
Papa URBANUS Secundus
Odo of Lagery Lagery, County of Champagne, فرانسه Started the First Crusade. Member of the Order of Saint Benedict.
۱۶۰/۲۱ ۱۳ آگست ۱۰۹۹
– ۲۱ ژانویه ۱۱۱۸
(۱۸ سال)
B Paschalis II.jpg پاسکال دوم, Order of Saint Benedict
Papa PASCHALIS Secundus
Raniero Bleda (سانتا صوفیا), Papal States, امپراتوری مقدس روم Member of the Order of Saint Benedict.

سده دوازدهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۱۶۱/۱ ۲۴ ژانویه ۱۱۱۸
– ۲۸ ژانویه ۱۱۱۹
(۱ سال)
GelasioII.gif گلاسیوس دوم, Order of Saint Benedict
Papa GELASIUS Secundus
Giovanni Coniulo Gaeta, Principality of Capua Member of the Order of Saint Benedict.
۱۶۲/۲ ۲ فوریه ۱۱۱۹
– ۱۳ دسامبر ۱۱۲۴
(۵ سال)
Callistus II.png کالیکتوس دوم
Papa CALLISTUS Secundus
Guido, Count of Burgundy Quingey, County of Burgundy, امپراتوری مقدس روم Opened the First Council of the Lateran in ۱۱۲۳
۱۶۳/۳ ۱۵ دسامبر ۱۱۲۴
– ۱۳ فوریه ۱۱۳۰
(۵ سال)
Pope honorius ii.jpg هونوریوس دوم, Can.Reg.
Papa HONORIUS Secundus
Lamberto Scannabecchi Casalfiumanese, Papal States, امپراتوری مقدس روم Canon Regular of S. Maria di San Reno
۱۶۴/۴ ۱۴ فوریه ۱۱۳۰
– ۲۴ سپتامبر ۱۱۴۳
(۱۳ سال)
B Innozenz II.jpg اینوسنت دوم, Can.Reg.
Papa INNOCENTIUS Secundus
Gregorio Papareschi رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم Canon Regular of Lateran; Convened the Second Council of the Lateran, ۱۱۳۹
۱۶۵/۵ ۲۶ سپتامبر ۱۱۴۳
– ۸ مارس ۱۱۴۴
(۱۶۴ روز)
Caelestinus II.jpg سلستین دوم
Papa COELESTINUS Secundus
Guido Città di Castello, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۶۶/۶ ۱۲ مارس ۱۱۴۴
– ۱۵ فوریه ۱۱۴۵
(۳۴۰ روز)
B Lucius II.jpg لوسیوس دوم, Can.Reg.
Papa LUCIUS Secundus
Gerardo Caccianemici dal Orso بولونیا, Papal States, امپراتوری مقدس روم Canon Regular of S. Frediano di Lucca
۱۶۷/۷ ۱۵ فوریه ۱۱۴۵
– ۸ جولای ۱۱۵۳
(۸ سال)
B Eugen III.jpg Bd. اوژن سوم, سیسترسی‌ها
Papa EUGENIUS Tertius
Bernardo da Pisa پیزا, Republic of Pisa, امپراتوری مقدس روم Member of the سیسترسی‌ها.
۱۶۸/۸ ۸ جولای ۱۱۵۳
– ۳ دسامبر ۱۱۵۴
(۱ سال)
B Anastasius IV.jpg آناستازیوس چهارم
Papa ANASTASIUS Quartus
Corrado Demetri della Suburra رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۶۹/۹ ۴ دسامبر ۱۱۵۴
– ۱ سپتامبر ۱۱۵۹
(۴ سال)
Pope Hadrian IV.jpg آدریان چهارم, Augustinians
Papa HADRIANUS Quartus
Nicholas Breakspear Abbots Langley, Hertfordshire, پادشاهی انگلند First and only English pope; purportedly granted ایرلند to هنری دوم انگلستان, پادشاه انگاند. Member of the Augustinians.
۱۷۰/۱۰ ۷ سپتامبر ۱۱۵۹
– ۳۰ آگست ۱۱۸۱
(۲۱ سال)
B-Alexander III1.jpg الکساندر سوم
Papa ALEXANDER Tertius
Rolando سیه‌نا, پادشاهی ایتالیا (قرون وسطی), امپراتوری مقدس روم Convened the Third Council of the Lateran, ۱۱۷۹
۱۷۱/۱۱ ۱ سپتامبر ۱۱۸۱
– ۲۵ نوامبر ۱۱۸۵
(۴ سال)
Pope Lucius III.png لوسیوس سوم
Papa LUCIUS Tertius
Ubaldo لوکا (ایتالیا), پادشاهی ایتالیا (قرون وسطی), امپراتوری مقدس روم  
۱۷۲/۱۲ ۲۵ نوامبر ۱۱۸۵
– ۱۹ اکتبر ۱۱۸۷
(۱ سال)
B Urban III.jpg اوربان سوم
Papa URBANUS Tertius
Uberto Crivelli Cuggiono, پادشاهی ایتالیا (قرون وسطی), امپراتوری مقدس روم  
۱۷۳/۱۳ ۲۱ اکتبر ۱۱۸۷
– ۱۷ دسامبر ۱۱۸۷
(۵۷ روز)
B Gregor VIII.jpg گرگوری هشتم, Can.Reg.
Papa GREGORIUS Octavus
Alberto di Morra بنونتو, Papal States, امپراتوری مقدس روم Canon Regular Premostratense. Proposed the جنگ سوم صلیبی
۱۷۴/۱۴ ۱۹ دسامبر ۱۱۸۷
– ۲۰ مارس ۱۱۹۱[۲]
(۳ سال)
B Clemens III.jpg کلمنت سوم
Papa CLEMENS Tertius
Paolo Scolari رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۷۵/۱۵ ۲۱ مارس ۱۱۹۱
– ۸ ژانویه ۱۱۹۸
(۶ سال)
Celestin III.jpg سلستین سوم
Papa COELESTINUS Tertius
Giacinto Orsini family رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۷۶/۱۶ ۸ ژانویه ۱۱۹۸
– ۱۶ جولای ۱۲۱۶
(۱۸ سال)
Innozenz3.jpg اینوسنت سوم
Papa INNOCENTIUS Tertius
Lothario dei Conti di Segni Gavignano, Papal States, امپراتوری مقدس روم Convened the Fourth Council of the Lateran, ۱۲۱۵. Initiated the Fourth Crusade. Initiated the قرون وسطی Inquisition in اسپانیا and پرتغال.

سده سیزدهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۱۷۷/۱ ۱۸ جولای ۱۲۱۶
– ۱۸ مارس ۱۲۲۷
(شابلون:Age in سال and روز)
B Honorius III3.jpg هونوریوس سوم
Papa HONORIUS Tertius
Cencio رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم Initiated the Fifth Crusade.
۱۷۸/۲ ۱۹ مارس ۱۲۲۷
– ۲۲ آگست ۱۲۴۱
(شابلون:Age in سال and روز)
PopeGregoryIX.jpg گرگوری نهم
Papa GREGORIUS Nonus
Ugolino dei Conti di Segni Anagni, Papal States, امپراتوری مقدس روم Canonized Elisabeth of مجارستان, ۱۲۳۵. Initiated the Inquisition in فرانسه.
۱۷۹/۳ ۲۵ اکتبر ۱۲۴۱
– ۱۰ نوامبر ۱۲۴۱
(شابلون:Age in سال and روز)
B Colestin IV.jpg سلستین چهارم
Papa COELESTINUS Quartus
Goffredo Castiglioni میلان, پادشاهی ایتالیا (قرون وسطی), امپراتوری مقدس روم Died before coronation.
۱۸۰/۴ ۲۵ June ۱۲۴۳
– ۷ دسامبر ۱۲۵۴
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Innocent IV sends Dominicans and Franciscans out to the Tartars.jpg اینوسنت چهارم
Papa INNOCENTIUS Quartus
Sinibaldo Fieschi جنوا, جمهوری جنوا, امپراتوری مقدس روم Convened the First Council of Lyons, ۱۲۴۵
۱۸۱/۵ ۱۲ دسامبر ۱۲۵۴
– ۲۵ می ۱۲۶۱
(شابلون:Age in سال and روز)
B Alexander IV.jpg الکساندر چهارم
Papa ALEXANDER Quartus
Rinaldo dei Conti di Jenne Jenne, ایتالیا, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۸۲/۶ ۲۹ آگست ۱۲۶۱
– ۲ اکتبر ۱۲۶۴
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Urban IV.jpg اوربان چهارم
Papa URBANUS Quartus
Jacques Pantaléon Troyes, County of Champagne, فرانسه  
۱۸۳/۷ ۵ فوریه ۱۲۶۵
– ۲۹ نوامبر ۱۲۶۸
(شابلون:Age in سال and روز)
Papst Clemens IV.jpg کلمنت چهارم
Papa CLEMENS Quartus
Gui Faucoi Saint-Gilles, Gard, لانگیدوک, فرانسه  
N/A ۲۹ نوامبر ۱۲۶۸
– ۱ سپتامبر ۱۲۷۱
Ombrellino-keys.svg دوره نبود پاپ Almost ۳ سال Papal election, ۱۲۶۸–۱۲۷۱ without a valid pope elected. This was due to a deadlock among cardinals voting for the pope.
۱۸۴/۸ ۱ سپتامبر ۱۲۷۱
– ۱۰ ژانویه ۱۲۷۶
(شابلون:Age in سال and روز)
B Gregor X.jpg Bd. گرگوری دهم
Papa GREGORIUS Decimus
Tebaldo House of Visconti پیاچنزا, پادشاهی ایتالیا (قرون وسطی), امپراتوری مقدس روم Convened the Second Council of Lyons, ۱۲۷۴.
۱۸۵/۹ ۲۱ ژانویه ۱۲۷۶
– ۲۲ June ۱۲۷۶
(شابلون:Age in سال and روز)
InnocentV.jpg Bd. اینوسنت پنجم, Dominican Order
Papa INNOCENTIUS Quintus
Pierre de Tarentaise County of Savoy, امپراتوری مقدس روم Member of the Dominican Order.
۱۸۶/۱۰ ۱۱ جولای ۱۲۷۶
– ۱۸ آگست ۱۲۷۶
(شابلون:Age in سال and روز)
Papa Adriano V.jpg آدریان پنجم
Papa HADRIANUS Quintus
Ottobuono Fieschi جنوا, جمهوری جنوا, امپراتوری مقدس روم  
۱۸۷/۱۱ ۸ سپتامبر ۱۲۷۶
– ۲۰ می ۱۲۷۷
(شابلون:Age in سال and روز)
B Johannes XXI.jpg ژان بیست‌واول
Papa IOANNES Vicesimus Primus
Pedro Julião (a.k.a. Petrus Hispanus and Pedro Hispano) لیسبون, پرتغال Due to a confusion over the Pope John (numbering) in the 13th سده, there was no Pope John XX. Killed in the collapse of his scientific laboratory
۱۸۸/۱۲ ۲۵ نوامبر ۱۲۷۷
– ۲۲ آگست ۱۲۸۰
(شابلون:Age in سال and روز)
NicholasIII.jpg نیکلاس سوم
Papa NICOLAUS Tertius
Giovanni Gaetano Orsini رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم
۱۸۹/۱۳ ۲۲ فوریه ۱۲۸۱
– ۲۸ مارس ۱۲۸۵
(شابلون:Age in سال and روز)
B Martin IV.jpg مارتین چهارم
Papa MARTINUS Quartus
Simon de Brion Meinpicien, Touraine, فرانسه  
۱۹۰/۱۴ ۲ آوریل ۱۲۸۵
– ۳ آوریل ۱۲۸۷
(شابلون:Age in سال and روز)
PopeOnorioIV.jpg هونوریوس چهارم
Papa HONORIUS Quartus
Giacomo Savelli رم, Papal States, امپراتوری مقدس روم  
۱۹۱/۱۵ ۲۲ فوریه ۱۲۸۸
– ۴ آوریل ۱۲۹۲
(شابلون:Age in سال and روز)
NicholasIV.jpg نیکلاس چهارم, فرقه فرانسیسکن
Papa NICOLAUS Quartus
Girolamo Masci Lisciano, Papal States, امپراتوری مقدس روم Member of the فرقه فرانسیسکن.
N/A ۴ آوریل ۱۲۹۲
– ۵ جولای ۱۲۹۴
Ombrellino-keys.svg دوره نبود پاپ ۲ سال Papal election, ۱۲۹۲–۱۲۹۴ without a valid pope elected. This was due to a deadlock among cardinals voting for the pope.
۱۹۲/۱۶ ۵ جولای ۱۲۹۴
– ۱۳ دسامبر ۱۲۹۴
(شابلون:Age in سال and روز)
B Colestin V.jpg سینت سلستین پنجم, Order of Saint Benedict
Papa COELESTINUS Quintus
Pietro da Morrone Sant' Angelo Limosano, پادشاهی سیسیل One of the few popes who resigned. Member of the Order of Saint Benedict.
۱۹۳/۱۷ ۲۴ دسامبر ۱۲۹۴
– ۱۱ اکتبر ۱۳۰۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Bonifatius VIII Grabstatue.JPG بونیفاس هشتم
Papa BONIFACIUS Octavus
Benedetto Caetani Anagni, Papal States, امپراتوری مقدس روم  

سده چهاردهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد توضیحات
۱۹۴/۱ ۲۲ اکتبر ۱۳۰۳
– ۷ جولای ۱۳۰۴
(شابلون:Age in سال and روز)
B Benedikt XI.jpg Bd. بندیکت یازدهم, Dominican Order
Papa BENEDICTUS Undecimus
Niccolò Boccasini Treviso, ایتالیا, امپراتوری مقدس روم Member of the Dominican Order.
۱۹۵/۲ ۵ June ۱۳۰۵
– ۲۰ آوریل ۱۳۱۴
(شابلون:Age in سال and روز)
Papa Clemens Quintus.jpg کلمنت پنجم
Papa CLEMENS Quintus
Bertrand de Got Villandraut, Gascony, فرانسه Avignon Papacy. Convened the Council of Vienne, ۱۳۱۱–۱۳۱۲. Initiated the persecution of the Knights Templar with the Pastoralis Praeeminentiae under pressure from King Philip IV of فرانسه.
N/A ۲۰ آوریل ۱۳۱۴
– ۷ آگست ۱۳۱۶
Ombrellino-keys.svg دوره نبود پاپ ۲ سال Papal conclave, ۱۳۱۴-۱۳۱۶ without a valid pope elected. This was due to a deadlock among cardinals voting for the pope.
۱۹۶/۳ ۷ آگست ۱۳۱۶
– ۴ دسامبر ۱۳۳۴
(شابلون:Age in سال and روز)
John22.jpg ژان بیست‌ودوم
Papa IOANNES Vicesimus Secundus
Jacques d'Euse; Jacques Duèse Cahors, Quercy, فرانسه Avignon Papacy
۱۹۷/۴ ۲۰ دسامبر ۱۳۳۴
– ۲۵ آوریل ۱۳۴۲
(شابلون:Age in سال and روز)
Benedikt XII1.png بندیکت دوازدهم, سیسترسی‌ها
Papa BENEDICTUS Duodecimus
Jacques Fournier Saverdun, County of Foix, فرانسه Avignon Papacy. Member of the سیسترسی‌ها.
۱۹۸/۵ ۷ می ۱۳۴۲
– ۶ دسامبر ۱۳۵۲
(شابلون:Age in سال and روز)
Clemens VI.gif کلمنت ششم, Order of Saint Benedict
Papa CLEMENS Sextus
Pierre Roger Maumont, Limousin, فرانسه Avignon Papacy
۱۹۹/۶ ۱۸ دسامبر ۱۳۵۲
– ۱۲ سپتامبر ۱۳۶۲
(شابلون:Age in سال and روز)
Innozenz VI.gif اینوسنت ششم
Papa INNOCENTIUS Sextus
Étienne Aubert Les Monts, Limousin, فرانسه Avignon Papacy
۲۰۰/۷ ۲۸ سپتامبر ۱۳۶۲
– ۱۹ دسامبر ۱۳۷۰
(شابلون:Age in سال and روز)
Urban V.gif Bd. اوربان پنجم, Order of Saint Benedict
Papa URBANUS Quintus
Guillaume (de) Grimoard Grizac, Languedoc, فرانسه Avignon Papacy. Member of the Order of Saint Benedict.
۲۰۱/۸ ۳۰ دسامبر ۱۳۷۰
– ۲۶ مارس ۱۳۷۸
(شابلون:Age in سال and روز)
PopeGregoryXI.jpg گرگوری یازدهم
Papa GREGORIUS Undecimus
Pierre Roger de Beaufort Maumont, Limousin, فرانسه Avignon Papacy; returns to رم; last فرانسوی Pope
۲۰۲/۹ ۸ آوریل ۱۳۷۸
– ۱۵ اکتبر ۱۳۸۹
(شابلون:Age in سال and روز)
Urbanus VI.jpg اوربان ششم
Papa URBANUS Sextus
Bartolomeo Prignano ناپل, پادشاهی ناپل دو دستگی غرب
۲۰۳/۱۰ ۲ نوامبر ۱۳۸۹
– ۱ اکتبر ۱۴۰۴
(شابلون:Age in سال and روز)
IX.Bonifac.jpg بونیفاس نهم
Papa BONIFACIUS Nonus
Pietro Tomacelli ناپل, پادشاهی ناپل دو دستگی غرب

سده پانزدهم میلادی[دچی‌ین]

  • شابلون:Note label This pope resigned his office.
  • شابلون:Note label The exact birth date of Innocent VIII and almost all popes prior to Eugene IV is unknown, therefore the lowest probable age has been assumed for this table.
به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد سن شروع و اتمام در مقام پاپ بودن توضیحات
۲۰۴/۱ ۱۷ اکتبر ۱۴۰۴
– ۶ نوامبر ۱۴۰۶
(شابلون:Age in سال and روز)
Innocent VII.jpg اینوسنت هفتم
Papa INNOCENTIUS Septimus
Cosimo Gentile Migliorati سولمونا, پادشاهی ناپل ۶۵ / ۶۷ شابلون:Ref label دو دستگی غرب
۲۰۵/۲ ۳۰ نوامبر ۱۴۰۶
– ۴ جولای ۱۴۱۵
(شابلون:Age in سال and روز)
Gregory XII.jpg گرگوری دوازدهم
Papa GREGORIUS Duodecimus
Angelo Correr Venice, جمهوری ونیز ۶۰ / ۶۹ شابلون:Ref labelشابلون:Ref label دو دستگی غرب; abdicated during the Council of Constance, which had been called by his opponent Antipope John XXIII.
N/A ۴ جولای ۱۴۱۵
– ۱۱ نوامبر ۱۴۱۷
Ombrellino-keys.svg دوره نبود پاپ Two-سال period without a valid pope elected.
۲۰۶/۳ ۱۱ نوامبر ۱۴۱۷
– ۲۰ فوریه ۱۴۳۱
(شابلون:Age in سال and روز)
Pisanello, copia da Ritratto di Martino V (Galleria Colonna).jpg مارتین پنجم
Papa MARTINUS Quintus
Oddone Colonna Genazzano, Papal States ۴۸ / ۶۲ شابلون:Ref label Convened the Council of Basel, ۱۴۳۱
۲۰۷/۴ ۳ مارس ۱۴۳۱
– ۲۳ فوریه ۱۴۴۷
(شابلون:Age in سال and روز)
PapstEugen.jpg اوژن چهارم, Augustinians
Papa EUGENIUS Quartus
Gabriele Condulmer Venice, Republic of Venice ۴۷ / ۶۳ شابلون:Ref label Member of the Augustinians. Crowned Sigismund, امپراتوری مقدس روم emperor at رم in 1433. Transferred the Council of Basel to Ferrara. It was later transferred again, to Florence, because of the Bubonic plague.
۲۰۸/۵ ۶ مارس ۱۴۴۷
– ۲۴ مارس ۱۴۵۵
(شابلون:Age in سال and روز)
Nicholas V.jpg نیکلاس پنجم
Papa NICOLAUS Quintus
Tommaso Parentucelli Sarzana, Republic of Genoa ۴۹ / ۵۷ Held Jubilee (Christian) of ۱۴۵۰; crowned Frederick III, امپراتوری مقدس روم emperor at رم in 1452.
۲۰۹/۶ ۸ آوریل ۱۴۵۵
– ۶ آگست ۱۴۵۸
(شابلون:Age in سال and روز)
Calixtus III.jpg کالیکتوس سوم
Papa CALLISTUS Tertius
Alfonso de Borgia Xàtiva, پادشاهی والنسیا, Crown of Aragon ۷۶ / ۷۹ First Spanish pope
۲۱۰/۷ ۱۹ آگست ۱۴۵۸
– ۱۵ آگست ۱۴۶۴
(شابلون:Age in سال and روز)
Pintoricchio 012.jpg پیوس دوم
Papa PIUS Secundus
Enea Silvio Piccolomini Corsignano, Republic of Siena ۵۲ / ۵۸  
۲۱۱/۸ ۳۰ آگست ۱۴۶۴
– ۲۶ جولای ۱۴۷۱
(شابلون:Age in سال and روز)
Pietrobarbo.jpg پل دوم
Papa PAULUS Secundus
Pietro Barbo Venice, Republic of Venice ۴۷ / ۵۴ Nephew of Eugene IV
۲۱۲/۹ ۹ آگست ۱۴۷۱
– ۱۲ آگست ۱۴۸۴
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Sixtus IV (head).jpg سیکتوس چهارم, فرقه فرانسیسکن
Papa XYSTUS Quartus
Francesco della Rovere Celle Ligure, Republic of Genoa ۵۷ / ۷۰ Member of the فرقه فرانسیسکن. Commissioned the Sistine Chapel. Authorized an Inquisition targeting converted (Jewish) Christians in اسپانیا, at the request of فرمانروایان کاتولیک.
۲۱۳/۱۰ ۲۹ آگست ۱۴۸۴
– ۲۵ جولای ۱۴۹۲
(شابلون:Age in سال and روز)
Innocent VIII.JPG اینوسنت هشتم
Papa INNOCENTIUS Octavus
Giovanni Battista Cybo Genoa, Republic of Genoa ۵۱ / ۵۹ شابلون:Ref label Appointed توماس دو تورکمادا
۲۱۴/۱۱ ۱۱ آگست ۱۴۹۲
– ۱۸ آگست ۱۵۰۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Alexander Vi.jpg الکساندر ششم
Papa ALEXANDER Sextus
Rodrigo de Lanzòl-Borgia Xàtiva, پادشاهی والنسیا, Crown of Aragon ۶۱ / ۷۲ Nephew of Callixtus III. Father to چزاره بورجیا and Lucrezia Borgia. Divided the extra-اروپایی world between اسپانیا and پرتغال in 1493 by the Bull Inter caetera.

سده شانزدهم تا بیستم میلادی[دچی‌ین]

سده شانزدهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد سن شروع و اتمام در مقام پاپ بودن توضیحات
۲۱۵/۱ ۲۲ سپتامبر ۱۵۰۳
– ۱۸ اکتبر ۱۵۰۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Pius III, Nordisk familjebok.png پیوس سوم
Papa PIUS Tertius
Francesco Todeschini Piccolomini Siena, Republic of Siena ۶۴ / ۶۴ Nephew of Pius II
۲۱۶/۲ ۳۱ اکتبر ۱۵۰۳
– ۲۱ فوریه ۱۵۱۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Raffaello - Papa Giulio II - Uffizi.jpg ژولیوس دوم
Papa IULIUS Secundus
Giuliano della Rovere Albisola, Republic of Genoa ۵۹ / ۶۹ Nephew of Sixtus IV; Convened the Fifth Council of the Lateran, ۱۵۱۲. Took effective control of the whole territory of the Papal States for the first time. Commissioned میکل‌آنجلو to paint the Sistine Chapel ceiling. Proposed plans for rebuilding of کلیسای سن پیر
۲۱۷/۳ ۹ مارس ۱۵۱۳
– ۱ دسامبر ۱۵۲۱
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope-leo10.jpg لئون دهم
Papa LEO Decimus
Giovanni di Lorenzo de' خاندان مدیچی Florence, Republic of Florence ۳۷ / ۴۵ Son of لورنتزوی مدیچی. Excommunicated مارتین لوتر. Extended the Spanish Inquisition into پرتغال.
۲۱۸/۴ ۹ ژانویه ۱۵۲۲
– ۱۴ سپتامبر ۱۵۲۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Hadrian VI.jpg آدریان ششم
Papa HADRIANUS Sextus
Adriaan Floriszoon Boeyens Utrecht, Bishopric of Utrecht, امپراتوری مقدس روم (presently The هلند) ۶۲ / ۶۴ The only Dutch pope. Last non-Italian to be elected pope until ژان پل دوم in 1978. The tutor of Emperor کارل پنجم
۲۱۹/۵ ۲۶ نوامبر ۱۵۲۳
– ۲۵ سپتامبر ۱۵۳۴
(شابلون:Age in سال and روز)
Clement VII. Sebastiano del Piombo. c.1531..jpg کلمنت هفتم
Papa CLEMENS Septimus
Giulio di Giuliano de' خاندان مدیچی Florence, Republic of Florence ۴۵ / ۵۶ Cousin of Leo X. رم plundered by imperial troops ("Sack of رم (۱۵۲۷)"), ۱۵۲۷. He forbade the divorce of هنری هشتم انگلستان and crowned Charles V Emperor at بولونیا in 1530. His niece کاترین مدیچی was married to the future آنری دوم.
۲۲۰/۶ ۱۳ اکتبر ۱۵۳۴
– ۱۰ نوامبر ۱۵۴۹
(شابلون:Age in سال and روز)
Tizian 083b.jpg پل سوم
Papa PAULUS Tertius
Alessandro House of Farnese Canino, Lazio, Papal States ۶۶ / ۸۱ Opened the Council of Trent in 1545. His illegitimate son became the first Duke of Parma.
۲۲۱/۷ ۷ فوریه ۱۵۵۰
– ۲۹ مارس ۱۵۵۵
(شابلون:Age in سال and روز)
Julius III.jpg ژولیوس سوم
Papa IULIUS Tertius
Giovanni Maria Ciocchi del Monte رم, Papal States ۶۲ / ۶۷  
۲۲۲/۸ ۹ آوریل ۱۵۵۵
– ۳۰ آوریل or ۱ می ۱۵۵۵
(۰ سال, شابلون:Age in روز/شابلون:Age in روز روز)
Pope Marcellus II.jpg مارسلوس دوم
Papa MARCELLUS Secundus
Marcello Cervini Montefano, مارس e, Papal States ۵۳ / ۵۳ Last to use birth name as regnal name
۲۲۳/۹ ۲۳ می ۱۵۵۵
– ۱۸ آگست ۱۵۵۹
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Paul IV.PNG پل چهارم, Theatines
Papa PAULUS Quartus
Giovanni Pietro Carafa Capriglia Irpina, Campania, پادشاهی ناپل ۷۸ / ۸۳  
۲۲۴/۱۰ ۲۶ دسامبر ۱۵۵۹
– ۹ دسامبر ۱۵۶۵
(شابلون:Age in سال and روز)
Pius IV 2.jpg پیوس چهارم
Papa PIUS Quartus
Giovanni Angelo Medici Milan, Duchy of Milan ۶۰ / ۶۶ Reopened the Council of Trent, ۱۵۶۲, it concluded its proceedings in ۱۵۶۳
۲۲۵/۱۱ ۷ ژانویه ۱۵۶۶
– ۱ می ۱۵۷۲
(شابلون:Age in سال and روز)
El Greco 050.jpg سینت پیوس پنجم, Dominican Order
Papa PIUS Quintus
Michele Ghislieri Bosco, Duchy of Milan ۶۱ / ۶۸ Member of the Dominican Order. Excommunicated الیزابت اول انگلستان, ۱۵۷۰. Victory of Lepanto ۱۵۷۱
۲۲۶/۱۲ ۱۳ می ۱۵۷۲
– ۱۰ آوریل ۱۵۸۵
(شابلون:Age in سال and روز)
Gregory XIII.jpg گرگوری سیزدهم
Papa GREGORIUS Tertius Decimus
Ugo Boncompagni Bologna, Papal States ۷۰ / ۸۳ گاه‌شماری میلادی ۱۵۸۲
۲۲۷/۱۳ ۲۴ آوریل ۱۵۸۵
– ۲۷ آگست ۱۵۹۰
(شابلون:Age in سال and روز)
Sixtus5.jpg سیکتوس پنجم, Conventual Franciscans
Papa XYSTUS Quintus
Felice Peretti Grottammare, مارس e, Papal States ۶۳ / ۶۸ Member of the Conventual Franciscans.
۲۲۸/۱۴ ۱۵ سپتامبر ۱۵۹۰
– ۲۷ سپتامبر ۱۵۹۰
(شابلون:Age in سال and روز)
اوربان هفتم
Papa URBANUS Septimus
Giovanni Battista Castagna رم, Papal States ۶۹ / ۶۹ Shortest-reigning pope; died before coronation.
۲۲۹/۱۵ ۵ دسامبر ۱۵۹۰
– ۱۵/۱۶ اکتبر ۱۵۹۱
(۰ سال, شابلون:Age in روز/شابلون:Age in روز روز)
Gregory XIV.PNG گرگوری چهاردهم
Papa GREGORIUS Quartus Decimus
Niccolò Sfondrati Somma Lombardo, Duchy of Milan ۵۵ / ۵۶  
۲۳۰/۱۶ ۲۹ اکتبر ۱۵۹۱
– ۳۰ دسامبر ۱۵۹۱
(شابلون:Age in سال and روز)
Innocent IX 2.jpg اینوسنت نهم
Papa INNOCENTIUS Nonus
Giovanni Antonio Facchinetti Bologna, Papal States ۷۲ / ۷۲  
۲۳۱/۱۷ ۳۰ ژانویه ۱۵۹۲
– ۳ مارس ۱۶۰۵
(شابلون:Age in سال and روز)
Clem8.jpg کلمنت هشتم
Papa CLEMENS Octavus
Ippolito Aldobrandini Fano, مارس e, Papal States ۵۵ / ۶۹  

سده هفدهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد سن شروع و اتمام در مقام پاپ بودن توضیحات
۲۳۲/۱ ۱ آوریل ۱۶۰۵
– ۲۷ آوریل ۱۶۰۵
(شابلون:Age in سال and روز)
Leo XI 2.jpg لئون یازدهم
Papa LEO Undecimus
Alessandro Ottaviano de' خاندان مدیچی Florence, Duchy of Florence ۶۹ / ۶۹  
۲۳۳/۲ ۱۶ می ۱۶۰۵
– ۲۸ ژانویه ۱۶۲۱
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Paul V.jpg پل پنجم
Papa PAULUS Quintus
Camillo Borghese رم, Papal States ۵۲ / ۶۸ Known for building projects, including the facade of کلیسای سن پیر.
۲۳۴/۳ ۹ فوریه ۱۶۲۱
– ۸ جولای ۱۶۲۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Gregor XV.jpg گرگوری پانزدهم
Papa GREGORIUS Quintus Decimus
Alessandro Ludovisi Bologna, Papal States ۶۷ / ۶۹  
۲۳۵/۴ ۶ آگست ۱۶۲۳
– ۲۹ جولای ۱۶۴۴
(شابلون:Age in سال and روز)
Gian Lorenzo Bernini - Portrait d'Urbain VIII.jpg اوربان هشتم
Papa URBANUS Octavus
Maffeo Barberini Florence, Grand Duchy of Tuscany ۵۵ / ۷۶ Trial against گالیلئو گالیله
۲۳۶/۵ ۱۵ سپتامبر ۱۶۴۴
– ۷ ژانویه ۱۶۵۵
(شابلون:Age in سال and روز)
Innocent-x-velazquez.jpg اینوسنت دهم
Papa INNOCENTIUS Decimus
Giovanni Battista Pamphilj رم, Papal States ۷۰ / ۸۰  
۲۳۷/۶ ۷ آوریل ۱۶۵۵
– ۲۲ می ۱۶۶۷
(شابلون:Age in سال and روز)
Alexander VII.jpg الکساندر هفتم
Papa ALEXANDER Septimus
Fabio House of Chigi Siena, Grand Duchy of Tuscany ۵۶ / ۶۸  
۲۳۸/۷ ۲۰ June ۱۶۶۷
– ۹ دسامبر ۱۶۶۹
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Clement IX.jpg کلمنت نهم
Papa CLEMENS Nonus
Giulio Rospigliosi Pistoia, Grand Duchy of Tuscany ۶۷ / ۶۹  
۲۳۹/۸ ۲۹ آوریل ۱۶۷۰
– ۲۲ جولای ۱۶۷۶
(شابلون:Age in سال and روز)
Clement X.jpg کلمنت دهم
Papa CLEMENS Decimus
Emilio Altieri رم, Papal States ۷۹ / ۸۶  
۲۴۰/۹ ۲۱ سپتامبر ۱۶۷۶
– ۱۱/۱۲ آگست ۱۶۸۹
(۱۲ سال, شابلون:Age in روز/شابلون:Age in روز روز)
InnocentXI.jpg Bd. اینوسنت یازدهم
Papa INNOCENTIUS Undecimus
Benedetto Odescalchi Como, Duchy of Milan ۶۵ / ۷۸  
۲۴۱/۱۰ ۶ اکتبر ۱۶۸۹
– ۱ فوریه ۱۶۹۱
(شابلون:Age in سال and روز)
Alexander VIII 1.jpg الکساندر هشتم
Papa ALEXANDER Octavus
Pietro Vito Ottoboni Venice, Republic of Venice ۷۹ / ۸۰  
۲۴۲/۱۱ ۱۲ جولای ۱۶۹۱
– ۲۷ سپتامبر ۱۷۰۰
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Innocent XII.PNG اینوسنت دوازدهم
Papa INNOCENTIUS Duodecimus
Antonio Pignatelli Spinazzola, پادشاهی ناپل ۷۶ / ۸۵  
۲۴۳/۱۲ ۲۳ نوامبر ۱۷۰۰
– ۱۹ مارس ۱۷۲۱
(شابلون:Age in سال and روز)
Clement XI.jpg کلمنت یازدهم
Papa CLEMENS Undecimus
Giovanni Francesco Albani Urbino, مارس e, Papal States ۵۱ / ۷۱ Chinese Rites controversy

سده هجدهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد سن شروع و اتمام در مقام پاپ بودن توضیحات
۲۴۴/۱ ۸ می ۱۷۲۱
– ۷ مارس ۱۷۲۴
(شابلون:Age in سال and روز)
InnocientXIII.jpg اینوسنت سیزدهم
Papa INNOCENTIUS Tertius Decimus
Michelangelo de’ Conti Poli, Lazio, Papal States ۶۵ / ۶۸  
۲۴۵/۲ ۲۹ می ۱۷۲۴
– ۲۱ فوریه ۱۷۳۰
(شابلون:Age in سال and روز)
Benedict XIII.jpg بندیکت سیزدهم, Dominican Order
Papa BENEDICTUS Tertius Decimus
PierFrancesco Orsini Gravina in Puglia, پادشاهی ناپل ۷۵ / ۸۱ Member of the Dominican Order.
۲۴۶/۳ ۱۲ جولای ۱۷۳۰
– ۶ فوریه ۱۷۴۰
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Clement XII, portrait.jpg کلمنت دوازدهم
Papa CLEMENS Duodecimus
Lorenzo Corsini Florence, Grand Duchy of Tuscany ۷۸ / ۸۷  
۲۴۷/۴ ۱۷ آگست ۱۷۴۰
– ۳ می ۱۷۵۸
(شابلون:Age in سال and روز)
Benoit XIV.jpg بندیکت چهاردهم
Papa BENEDICTUS Quartus Decimus
Prospero Lorenzo Lambertini Bologna, Papal States ۶۵ / ۸۳  
۲۴۸/۵ ۶ جولای ۱۷۵۸
– ۲ فوریه ۱۷۶۹
(شابلون:Age in سال and روز)
Clement xii.jpg کلمنت سیزدهم
Papa CLEMENS Tertius Decimus
Carlo della Torre Rezzonico Venice, Republic of Venice ۶۵ / ۷۵  
۲۴۹/۶ ۱۹ می ۱۷۶۹
– ۲۲ سپتامبر ۱۷۷۴
(شابلون:Age in سال and روز)
Clemens XIV.PNG کلمنت چهاردهم, Conventual Franciscans
Papa CLEMENS Quartus Decimus
Giovanni Vincenzo Antonio Ganganelli Sant' Arcangelo di Romagna, Papal States ۶۳ / ۶۸ Member of the Conventual Franciscans. Suppressed the انجمن عیسی.
۲۵۰/۷ ۱۵ فوریه ۱۷۷۵
– ۲۹ آگست ۱۷۹۹
(شابلون:Age in سال and روز)
Popepiusvi.jpg پیوس ششم
Papa PIUS Sextus
Count Giovanni Angelo Braschi Cesena, Papal States ۵۷ / ۸۱ Condemned the انقلاب فرانسه and was expelled from the Papal States by فرانسوی troops from 1798 until his death.
۲۵۱/۸ ۱۴ مارس ۱۸۰۰
– ۲۰ آگست ۱۸۲۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Jacques-Louis David 018.jpg پیوس هفتم, Order of Saint Benedict
Papa PIUS Septimus
Count Barnaba Niccolò Maria Luigi Chiaramonti Cesena, Papal States ۵۷ / ۸۱ Member of the Order of Saint Benedict. Present at ناپلئون بناپارت coronation as Emperor of the French. Temporarily expelled from the Papal States by the فرانسوی between 1809 and 1814.

سده نوزدهم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد سن شروع و اتمام در مقام پاپ بودن توضیحات
۲۵۲/۱ ۲۸ سپتامبر ۱۸۲۳
– ۱۰ فوریه ۱۸۲۹
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Leo XII.PNG لئون دوازدهم
Papa LEO Duodecimus
Count Annibale Francesco Clemente Melchiore Girolamo Nicola Sermattei della Genga Genga or Spoleto, Papal States ۶۳ / ۶۸  
۲۵۳/۲ ۳۱ مارس ۱۸۲۹
– ۱ دسامبر ۱۸۳۰
(شابلون:Age in سال and روز)
Pope Pius VIII.PNG پیوس هشتم
Papa PIUS Octavus
Francesco Saverio Castiglioni Cingoli, مارس e, Papal States ۶۷ / ۶۹  
۲۵۴/۳ ۲ فوریه ۱۸۳۱
– ۱ June ۱۸۴۶
(شابلون:Age in سال and روز)
Gregory XVI.jpg گرگوری شانزدهم, Camaldolese
Papa GREGORIUS Sextus Decimus
Bartolomeo Alberto Cappellari Belluno, Republic of Venice ۶۵ / ۸۰ Member of the Camaldolese. The last non-bishop to be elected
۲۵۵/۴ ۱۶ June ۱۸۴۶
– ۷ فوریه ۱۸۷۸
(شابلون:Age in سال and روز)
Popepiusix.jpg Bd. پیوس نهم, Secular Franciscan Order
Papa PIUS Nonus
Count Giovanni Maria Mastai-Ferretti Senigallia, مارس e, Papal States ۵۴ / ۸۵ Opened First Vatican Council; lost the Papal States to ایتالیا. Longest serving pope in history (see پاپ.)
۲۵۶/۵ ۲۰ فوریه ۱۸۷۸
– ۲۰ جولای ۱۹۰۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Leo XIII.jpg لئون سیزدهم, Secular Franciscan Order
Papa LEO Tertius Decimus
Gioacchino Vincenzo Raffaele Luigi Pecci Carpineto Romano, رم département, امپراتوری فرانسه (now ایتالیا) ۶۷ / ۹۳ Issued the encyclical on social teaching, Rerum Novarum (On Capital and Labor) and supported مردم‌سالاری مسیحی as against communism; the third-longest reigning pope after پیوس نهم and ژان پل دوم.

سده بیستم میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد Age at start/end of papacy توضیحات
۲۵۷/۱ ۴ آگست ۱۹۰۳
– ۲۰ آگست ۱۹۱۴
(شابلون:Age in سال and روز)
PiusX, Bain.jpg سینت پیوس دهم
Papa PIUS Decimus
Giuseppe Melchiorre Sarto Riese, Lombardy-Venetia, امپراتوری اتریش ۶۸ / ۷۹ Encouraged and expanded reception of Holy Communion. Most recent pope to be canonized.
۲۵۸/۲ ۳ سپتامبر ۱۹۱۴
– ۲۲ ژانویه ۱۹۲۲
(شابلون:Age in سال and روز)
Benedictus XV.jpg بندیکت پانزدهم
Papa BENEDICTUS Quintus Decimus
Giacomo Paolo Giovanni Battista della Chiesa Genoa, پادشاهی ساردینتا ۵۹ / ۶۷ Credited for intervening for peace during World War I. Remembered by بندیکت شانزدهم as "prophet of peace".
۲۵۹/۳ ۶ فوریه ۱۹۲۲
– ۱۰ فوریه ۱۹۳۹
(شابلون:Age in سال and روز)
PiusXI33861u.jpg پیوس یازدهم
Papa PIUS Undecimus
Achille Ambrogio Damiano Ratti Desio, Lombardy-Venetia, امپراتوری اتریش ۶۴ / ۸۱ Signed the Lateran Treaty with ایتالیا, establishing the واتیکان as a sovereign state.
۲۶۰/۴ ۲ مارس ۱۹۳۹
– ۹ اکتبر ۱۹۵۸
(شابلون:Age in سال and روز)
PiusXII12.jpg Ven. پیوس دوازدهم
Papa PIUS Duodecimus
Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli رم, ایتالیا ۶۳ / ۸۲ Invoked papal infallibility in encyclical Munificentissimus Deus.
۲۶۱/۵ ۲۸ اکتبر ۱۹۵۸
– ۳ June ۱۹۶۳
(شابلون:Age in سال and روز)
Bd. ژان بیست‌وسوم
Papa IOANNES Vicesimus Tertius
Angelo Giuseppe Roncalli Sotto il Monte, Bergamo, ایتالیا ۷۶ / ۸۱ Opened Second Vatican Council; sometimes called "Good Pope John".
۲۶۲/۶ ۲۱ June ۱۹۶۳
– ۶ آگست ۱۹۷۸
(شابلون:Age in سال and روز)
Paolovi.jpg Servant of God پل ششم
Papa PAULUS Sextus
Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini Concesio, Brescia, ایتالیا ۶۵ / ۸۰ The last pope to be crowned with the Papal Tiara. First pope to travel to the آمریکا. Concluded Second Vatican Council.
۲۶۳/۷ ۲۶ آگست ۱۹۷۸
– ۲۸ سپتامبر ۱۹۷۸
(شابلون:Age in سال and روز)
Servant of God ژان پل اول
Papa IOANNES PAULUS Primus
Albino Luciani Canale d'Agordo, Veneto, ایتالیا ۶۵ / ۶۵ First pope to use 'the First' in regnal name. First pope with two names, for his two immediate predecessors. Died early into a charismatic reign.
۲۶۴/۸ ۱۶ اکتبر ۱۹۷۸
– ۲ آوریل ۲۰۰۵
(شابلون:Age in سال and روز)
JohannesPaul2-portrait.jpg Ven. ژان پل دوم
(John Paul the Great)
Papa IOANNES PAULUS Secundus
Karol Józef Wojtyła Wadowice, لهستان ۵۸ / ۸۴ First لهستان pope and first non-Italian pope in ۴۵۵ سال. Canonized more saints than all predecessors. Traveled extensively. Longest serving pope since پیوس نهم (۱۸۴۶–۱۸۷۸) and 2nd longest serving pope to date (see پاپ. )

سده بیست و اول میلادی[دچی‌ین]

به ترتیب دوران تصدی تصویر نام
انگلیسی · سلطنتی(لاتین)
نام اصلی محل تولد سن شروع و اتمام در مقام پاپ بودن توضیحات
۲۶۵/۱ ۱۹ آوریل ۲۰۰۵
– present
(شابلون:Age in سال and روز)
BentoXVI-30-10052007.jpg بندیکت شانزدهم
Papa BENEDICTUS Sextus Decimus
Joseph Alois Ratzinger Marktl am Inn, بایرن, آلمان ۷۸ / - First فهرست پاپ‌های کلیسای کاتولیک روم since استفان نهم in 1057. Oldest to become pope since کلمنت دوازدهم in 1730.

رتبه مذهبی[دچی‌ین]

۳۳ popes have been members of religious orders. These have included:

توضیحاتی در مورد رتبه بندی پاپ‌ها[دچی‌ین]

A number of anomalies in the list given above need further explanation:

See also[دچی‌ین]

References[دچی‌ین]

Specific[دچی‌ین]

  1. The fourth pope Discussed in the article on Clement I
  2. For the dates of death of Clement III and the election of Celestine III see Katrin Baaken: Zu Wahl, Weihe und Krönung Papst Cölestins III. Deutsches Archiv für Erforschung des Mittelalters Volume ۴۱ / ۱۹۸۵, pp. ۲۰۳–۲۱۱
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ شابلون:CathEncy
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ شابلون:CathEncy
  5. شابلون:CathEncy
  6. شابلون:CathEncy

General[دچی‌ین]

  • John N.D. Kelly, The Oxford Dictionary of Popes, Oxford University Press, 1986.
  • AA.VV., Enciclopedia dei Papi, Istituto dell'Enciclopedia italiana, 2000.
  • Pontificia Amministrazione della Patriarcale Basilica di San Paolo, I Papi. Venti secoli di storia, Libreria Editrice Vaticana, 2002.

External links[دچی‌ین]

منبع[دچی‌ین]

Wikipedia contributors, "List of popes," Wikipedia, The Free Encyclopedia, accessed ژانویه ۰۴, ۲۰۱۱)[۱]