پرش به محتوا

هلند اوستان‌های فهرست

ویکی‌پدیا، آزادِ دانشنومه، جه

هلند ِکشور، هلند سلطنت ِاصلی قسمت هسته که شه دوازده‌تا اوستان (provincies) دارنه. هلند سلطنت دله سه‌تا اوستان دیگه هم درنه که هلندِ کشور دله حساب نوونّه و کاراییب دریا درون کتنه.

اروپایی هلند[دچی‌ین]

پرچم اوستان نیشتگا گت‌ِشهر شاهِ کومیسیونر کُرسی‌ها
(2023)
گتی[۱] شهری نواحی[۱] جمعیت
(2020)[۱]
انبسی[۱] GRP in
میلیون یورو
(2019)[۲]
GRP
بر نفر(€; 2019)[۲]
km2 mi2 km2 mi2
درنته آسن امن Klijnsma, JettaJetta Klijnsma (PvdA)
12
۲٬۶۸۰ ۱٬۰۳۵ ۲٬۶۳۳ ۱٬۰۱۶
&0000000000493682.000000۴۹۳٬۶۸۲
0000000000000188۱۸۸ /هر کیلومترمربع وسه (۴۹۰ /مایل‌مربع)
&0000000000015701.000000۱۵٬۷۰۱
&0000000000031853.000000۳۱٬۸۵۳
فلیوولاند لیلی‌استاد آلمیره Verbeek, LeenLeen Verbeek (PvdA)
6
۲٬۴۱۲ ۹۳۱ ۱٬۴۱۲ ۵۴۵
&0000000000423021.000000۴۲۳٬۰۲۱
0000000000000300۳۰۰ /هر کیلومترمربع وسه (۷۸۰ /مایل‌مربع)
&0000000000014756.000000۱۴٬۷۵۶
&0000000000035151.000000۳۵٬۱۵۱
فریسلاند لیوواردن Brok, ArnoArno Brok (VVD)
18
۵٬۷۴۹ ۲٬۲۲۰ ۳٬۳۳۶ ۱٬۲۸۸
&0000000000649957.000000۶۴۹٬۹۵۷
0000000000000195۱۹۵ /هر کیلومترمربع وسه (۵۱۰ /مایل‌مربع)
&0000000000020728.000000۲۰٬۷۲۸
&0000000000031947.000000۳۱٬۹۴۷
خلدرلاند آرنهم نیمیخن Berends, JohnJohn Berends (CDA)
51
۵٬۱۳۶ ۱٬۹۸۳ ۴٬۹۶۴ ۱٬۹۱۶
&0000000002085952.000000۲٬۰۸۵٬۹۵۲
0000000000000420۴۲۰ /هر کیلومترمربع وسه (۱٬۱۰۰ /مایل‌مربع)
&0000000000081757.000000۸۱٬۷۵۷
&0000000000039326.000000۳۹٬۳۲۶
خرونینگن خرونینگن Paas, RenéRené Paas (CDA)
10
۲٬۹۶۰ ۱٬۱۴۳ ۲٬۳۲۴ ۸۹۷
&0000000000585866.000000۵۸۵٬۸۶۶
0000000000000252۲۵۲ /هر کیلومترمربع وسه (۶۵۰ /مایل‌مربع)
&0000000000024669.000000۲۴٬۶۶۹
&0000000000042174.000000۴۲٬۱۷۴
لیمبورگ ماستریخت Roemer, EmileEmile Roemer (SP)
31
۲٬۲۱۰ ۸۵۳ ۲٬۱۴۷ ۸۲۹
&0000000001117201.000000۱٬۱۱۷٬۲۰۱
0000000000000520۵۲۰ /هر کیلومترمربع وسه (۱٬۳۰۰ /مایل‌مربع)
&0000000000045848.000000۴۵٬۸۴۸
&0000000000041058.000000۴۱٬۰۵۸
شمالی برابانت سرتوخن‌بوس[upper-alpha ۱] آیندهوون Adema, InaIna Adema (VVD)
56
۵٬۰۸۲ ۱٬۹۶۲ ۴٬۹۰۵ ۱٬۸۹۴
&0000000002562955.000000۲٬۵۶۲٬۹۵۵
0000000000000522۵۲۲ /هر کیلومترمربع وسه (۱٬۳۵۰ /مایل‌مربع)
&0000000000120869.000000۱۲۰٬۸۶۹
&0000000000047328.000000۴۷٬۳۲۸
شمالی هلند هارلم[upper-alpha ۲] آمستردام[upper-alpha ۲] Dijk, Arthur vanArthur van Dijk (VVD)
44
۴٬۰۹۲ ۱٬۵۸۰ ۲٬۶۶۵ ۱٬۰۲۹
&0000000002879527.000000۲٬۸۷۹٬۵۲۷
0000000000001081۱٬۰۸۱ /هر کیلومترمربع وسه (۲٬۸۰۰ /مایل‌مربع)
&0000000000177733.000000۱۷۷٬۷۳۳
&0000000000062005.000000۶۲٬۰۰۵
افریسل زووله انسخده Heidema, AndriesAndries Heidema (CU)
25
۳٬۴۲۱ ۱٬۳۲۱ ۳٬۳۱۹ ۱٬۲۸۱
&0000000001162406.000000۱٬۱۶۲٬۴۰۶
0000000000000350۳۵۰ /هر کیلومترمربع وسه (۹۱۰ /مایل‌مربع)
&0000000000045517.000000۴۵٬۵۱۷
&0000000000039258.000000۳۹٬۲۵۸
جنوبی هلند لاهه[upper-alpha ۳] روتردام Smit, JaapJaap Smit (CDA)
50
۳٬۳۰۸ ۱٬۲۷۷ ۲٬۷۰۰ ۱٬۰۴۳
&0000000003708696.000000۳٬۷۰۸٬۶۹۶
0000000000001374۱٬۳۷۴ /هر کیلومترمربع وسه (۳٬۵۶۰ /مایل‌مربع)
&0000000000169118.000000۱۶۹٬۱۱۸
&0000000000045815.000000۴۵٬۸۱۵
اوترخت اوترخت Oosters, HansHans Oosters (PvdA)
26
۱٬۵۶۰ ۶۰۲ ۱٬۴۸۵ ۵۷۴
&0000000001354834.000000۱٬۳۵۴٬۸۳۴
0000000000000912۹۱۲ /هر کیلومترمربع وسه (۲٬۳۶۰ /مایل‌مربع)
&0000000000077445.000000۷۷٬۴۴۵
&0000000000057431.000000۵۷٬۴۳۱
زیلاند میدل‌بورگ ترنئوزن Polman, HanHan Polman (D66)
13
۲٬۹۳۳ ۱٬۱۳۳ ۱٬۷۸۲ ۶۸۸
&0000000000383488.000000۳۸۳٬۴۸۸
0000000000000215۲۱۵ /هر کیلومترمربع وسه (۵۶۰ /مایل‌مربع)
&0000000000014391.000000۱۴٬۳۹۱
&0000000000037549.000000۳۷٬۵۴۹
هلند آمستردام 342 41,543 ۱۶٬۰۴۰ 33,671 ۱۳٬۰۰۰
&0000000017407585.000000۱۷٬۴۰۷٬۵۸۵
0000000000000527۵۲۷ /هر کیلومترمربع وسه (۱٬۳۶۰ /مایل‌مربع)
&0000000000810247.000000۸۱۰٬۲۴۷
&0000000000046714.000000۴۶٬۷۱۴

کاراییبی هلند[دچی‌ین]

نوم نیشتگا گتِ شهر گتی[۳] جمیعت[۳]
(2019)
انبسی
بونیر کرالن‌دیک 0000000000000294۲۹۴ کیلومترمربع (۱۱۴ مایل‌مربع) 20,104 0000000000000069۶۹ /هر کیلومترمربع وسه (۱۸۰ /مایل‌مربع)
صبا د باتم 0000000000000013۱۳ کیلومترمربع (۵٫۰ مایل‌مربع) 1,915 0000000000000148۱۴۸ /هر کیلومترمربع وسه (۳۸۰ /مایل‌مربع)
سینت یوستیشس اورنیستات 0000000000000021۲۱ کیلومترمربع (۸٫۱ مایل‌مربع) 3,138 0000000000000150۱۵۰ /هر کیلومترمربع وسه (۳۹۰ /مایل‌مربع)
Total 0000000000000328۳۲۸ کیلومترمربع (۱۲۷ مایل‌مربع) 25,157 0000000000000077۷۷ /هر کیلومترمربع وسه (۲۰۰ /مایل‌مربع)

منابع[دچی‌ین]

شابلون:Notelist-ua

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ ۱٫۳ "Regionale kerncijfers Nederland" [Regional key figures Netherlands]. CBS Statline (هلندی جه). CBS. 17 June 2020. Retrieved 20 June 2020.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ "CBS Statline".
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ "Waaruit bestaat het Koninkrijk der Nederlanden? - Rijksoverheid.nl". 19 May 2015.


منبع خطا: برچسب <ref> برای گروهی به نام «upper-alpha» وجود دارد، اما برچسب متناظر با <references group="upper-alpha"/> یافت نشد.