پرش به محتوا

مازرون شهرون فهرست

ویکی‌پدیا، آزادِ دانشنومه، جه

مازندرون استان دله شصت و سه‌تا شهر تااسا بسات بیّه که سال‌های۱۳۹۰[۱] و ۱۳۹۵[۲] بترتیب اتنده جمیعت داشتنه:

ساری؛ پرجمعیت‌ترین شهر.
بابل؛ دومین شهر.
آمل؛ سومین شهر .
قائمشهر؛ چارومین شهر.
ردیف نام شهر نام شهرستان جمعیت (۱۳۹۰) جمعیت (۱۳۹۵) طول جغرافیایی عرض جغرافیایی رتبه در شهرستان
۱ ساری ساری ۲۹۶٬۴۰۷ ۳۴۷٬۴۰۲ 36.5559826 53.0374294 ۱
۲ بابل بابل ۲۱۹٬۴۶۷ ۲۵۰٬۲۱۷ 36.5384499 52.6415535 ۱
۳ آمل آمل ۲۱۹٬۹۱۵ ۲۳۷٬۵۲۸ 36.4660775 52.323503 ۱
۴ قائمشهر قائم‌شهر ۱۹۶٬۰۵۰ ۲۰۴٬۹۵۳ 36.4620281 52.8310413 ۱
۵ بهشهر بهشهر ۸۹٬۲۵۱ ۹۴٬۷۰۲ 36.6910923 53.4998124 ۱
۶ چالس چالوس ۴۷٬۸۸۱ ۶۵٬۱۹۶ 36.656162 51.3875836 ۱
۷ نکا نکا ۵۰٬۶۸۰ ۶۰٬۹۹۱ 36.6477928 53.2705591 ۱
۸ بابلسر بابلسر ۵۰٬۴۷۷ ۵۹٬۹۶۶ 36.6978051 52.6279693 ۱
۹ تنکابن تنکابن ۴۵٬۳۳۸ ۵۵٬۴۳۴ 36.8160923 50.8420866 ۱
۱۰ نوشهر نوشهر ۴۳٬۳۷۸ ۴۹٬۴۰۳ 36.6503106 51.4693374 ۱
۱۱ فریدونکنار فریدونکنار ۳۶٬۱۹۲ ۳۸٬۱۵۴ 36.6862789 52.5073526 ۱
۱۲ رامسر رامسر ۳۲٬۲۹۴ ۳۵٬۹۹۷ 36.9291406 50.6019753 ۱
۱۳ جویبار جویبار ۲۹٬۱۲۲ ۳۲٬۹۲۴ 36.6427999 52.8831624 ۱
۱۴ محمودآباد محمودآباد ۳۱٬۷۷۱ ۳۱٬۸۴۴ 36.6281013 52.2399606 ۱
۱۵ امير كلا بابل ۲۸٬۰۸۶ ۳۰٬۴۷۸ 36.5986793 52.6475571 ۲
۱۶ نور نور ۲۲٬۹۷۸ ۲۶٬۹۴۷ 36.5742782 51.9942027 ۱
۱۷ گلوگاه گلوگاه ۱۹٬۶۲۵ ۲۱٬۳۵۲ 36.722307 53.7891828 ۱
۱۸ کتالم و سادات‌شهر رامسر ۱۸٬۹۶۲ ۲۰٬۷۱۶ 36.8765618 50.7073973 ۲
۱۹ زیرآب سوادکوه ۱۵٬۶۷۹ ۱۶٬۱۹۱ 36.1805586 52.9535865 ۱
۲۰ عباس‌آباد عباس‌آباد ۱۱٬۵۹۹ ۱۳٬۴۸۲ 36.7246126 51.0791296 ۱
۲۱ خلیل شهر بهشهر ۱۴٬۲۰۹ ۱۹٬۴۲۱ 36.6989184 53.6232374 ۲
۲۲ رستمکلا بهشهر ۱۱٬۵۵۳ ۱۱٬۶۸۶ 36.6800976 53.3981893 ۳
۲۳ خرم‌آباد تنکابن ۹٬۱۱۴ ۱۱٬۵۴۲ 36.7842035 50.8615037 ۲
۲۴ شیرود تنکابن ۱۰٬۴۲۹ ۱۱٬۳۷۷ 36.8508963 50.798862 ۳
۲۵ چمستان نور ۱۰٬۶۱۷ ۱۱٬۱۹۴ 36.4786063 52.1089764 ۲
۲۶ کلاردشت کلاردشت ۹٬۱۲۲ ۱۱٬۴۲۰ 36.4931401 51.1189765 ۱
۲۷ هچیرود چالوس - ۱۰٬۳۹۸ 36.686678 51.3360413 ۲
۲۸ ارطه قائم‌شهر - ۱۰٬۳۲۷ 36.4948606 52.9262064 ۲
۲۹ سلمان‌شهر عباس‌آباد ۸٬۶۵۴ ۹٬۶۵۶ 36.7006638 51.181998 ۲
۳۰ سورک میاندورود ۸٬۹۳۰ ۹٬۲۰۸ 36.5968721 53.2016803 ۱
۳۱ شیرگاه سوادکوه شمالی ۸٬۱۲۹ ۸٬۶۷۱ 36.2974985 52.8656994 ۱
۳۲ پل سفید سوادکوه ۷٬۷۰۸ ۸٬۲۹۴ 36.1153204 53.0114037 ۲
۳۳ کیاکلا سیمرغ ۷٬۶۹۱ ۸٬۰۴۰ 36.5833786 52.7989625 ۱
۳۴ بهنمیر بابلسر ۷٬۴۱۰ ۷٬۹۰۶ 36.6719444 52.7432583 ۲
۳۵ هادی‌شهر بابلسر ۴٬۰۹۷ ۷٬۸۸۹ 36.6419927 52.6104675 ۳
۳۶ رویان نور ۷٬۱۰۲ ۷٬۷۳۱ 36.5673561 51.9539625 ۳
۳۷ ایزدشهر نور ۶٬۷۹۷ ۷٬۴۳۹ 36.5944494 52.1198802 ۴
۳۸ گتاب بابل ۷٬۲۴۲ ۷٬۳۷۴ 36.4298971 52.6478576 ۳
۳۹ گلوگاه بابل ۲٬۶۴۳ ۶٬۹۰۸ 36.3109055 52.6188897 ۴
۴۰ سرخ‌رود محمودآباد ۵٬۹۲۱ ۶٬۶۹۹ 36.6691581 52.4425288 ۲
۴۱ مرزنئوا چالوس ۵٬۷۸۹ ۶٬۶۹۸ 36.4528379 51.2850702 ۳
۴۲ نشتارود تنکابن ۵٬۶۴۲ ۶٬۳۹۴ 36.7478158 51.0104119 ۴
۴۳ کلارآباد عباس‌آباد ۵٬۹۲۶ ۶٬۲۶۷ 36.6874145 51.2306071 ۳
۴۴ آستانه نو فریدونکنار - ۵٬۸۳۸ 36.64153799 52.49953248 ۲
۴۵ امامزاده عبدالله آمل - ۵٬۷۶۸ 36.3950897 52.2846514 ۲
۴۶ خوش‌رودپی بابل ۳٬۳۱۷ ۵٬۷۴۲ 36.3720049 52.5574993 ۵
۴۷ بابکان آمل - ۴٬۴۹۹ 36.4522513 52.4444389 ۳
۴۸ زرگر بابل ۴۲۳ ۳٬۹۹۱ 36.5179508 52.5665725 ۶
۴۹ کیاسر ساری ۲٬۸۳۷ ۳٬۳۸۴ 36.2401662 53.5325006 ۲
۵۰ پول نوشهر ۲٬۸۰۶ ۳٬۱۵۰ 36.3980031 51.5793513 ۲
۵۱ کجور نوشهر - ۳٬۱۲۰ 36.3822637 51.7239828 ۳
۵۲ کوهی‌خیل جویبار ۲٬۰۶۱ ۲٬۲۴۲ 36.6887766 52.8984619 ۲
۵۳ فرح آباد ساری - ۲٬۲۱۷ 36.5900463 53.0611877 ۳
۵۴ طبقده میاندورود - ۲۰۲۳ 36.7630752 53.1991911 ۲
۵۵ دابودشت آمل ۱٬۱۶۹ ۱٬۷۵۸ 36.4766054 52.4386007 ۴
۵۶ آکند ساری - ۱۴۱۶ 36.6960401 53.0705264 ۴
۵۷ آلاشت سوادکوه ۸۷۴ ۱٬۱۹۳ 36.0655004 52.8325009 ۳
۵۸ رینه آمل ۷۸۲ ۹۸۲ 35.8814957 52.1600661 ۵
۵۹ بلده نور ۱٬۰۳۷ ۹۷۰ 36.1989228 51.7976563 ۵
۶۰ پایین هولار ساری - ۹۵۶ 36.4289262 53.1310815 ۵
۶۱ مرزیکلا بابل ۵۵۵ ۸۶۸ 36.3600227 52.7300406 ۷
۶۲ فریم ساری ۲۷۲ ۳۶۹ 36.1725 53.2675 ۶
۶۳ گزنک آمل ۲۰۰ ۳۱۹ 35.903148 52.2180947 ۶

دپیته چرخه‌تو[دچی‌ین]

منابع[دچی‌ین]